Business Cases voor Big Data

Business Cases voor Big Data


Hoe zet je big data om in business-waarde?

10 December 2015 (10-18h)
Locatie: Holiday Inn Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Antoine Stelma en Erik Fransen
Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out these related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Wat leer je tijdens dit seminar ?

Deze cursus richt zich op niet-technische medewerkers van bedrijven die hetzij meer willen weten over wat big data voor hun organisatie kan betekenen, of moeite hebben om een business case te vormen. Big data heeft ontzettend veel potentieel voor diepgaande analyse en waardecreatie. Maar alle mogelijke data verzamelen en die data alleen maar technisch toegankelijk maken is niet voldoende. Voor het maken van goede use cases en business cases, moet je inzicht krijgen in het gebruik van big data en de nieuwe analytics-mogelijkheden, en die krijgen dan ook alle aandacht in deze cursus. Dit seminar geeft je inzicht in de mogelijkheden van big data en de business-meerwaarde voor je organisatie.

Big data heeft biedt enorm veel potentieel voor je organisatie, maar hoe pak je dit aan ?

We onderscheiden vier onderdelen waarop we big data gaan verkennen:

De waarde van big data voor de business is vaak niet helder. Tijdens de cursus wordt er ingegaan op de waarde en mogelijkheden die big data voor jouw organisatie kan betekenen. Geheel ontdaan van alle technische termen, kijken we terug in de tijd om te zien hoe data zich door de tijd heen heeft gemanifesteerd tot bouwsteen voor de toekomst (evidence based management). Door de rol van business intelligence en big data goed te definiëren, krijg je inzicht in de verschillen maar leer je ook de randvoorwaarden voor een succesvolle toepassing van big data, business intelligence en analytics binnen je strategie. De business case voor je organisatie start hier met het aanscherpen van big data-definities en de juiste positionering. Samen bekijken we een big data tooloverzicht en brengen we de randvoorwaarden voor succes in kaart.

Wat zijn de leerdoelen van dit seminar ?

Na dit seminar:

Door in te zoomen op de functionele randvoorwaarden en mogelijkheden voor jouw organisatie en medewerkers, heb je na deze workshop een helder/beter inzicht in de aanpak en de mogelijkheden. Daarnaast weet je de belangrijkste termen te benoemen en heb je inzicht in de toegevoegde waarde voor je organisatie.

Niet toevallig zijn de eerste 2 letters van big data "BI" (business intelligence) en is de hamvraag "Hoe maakt big data je bedrijf intelligenter en meer succesvol ?".

Voor wie is deze training bestemd ?

Omdat deze cursus verder gaat dan het gebruikelijke standaardoverzicht van big data tools en -platformen, mikt deze vooral op managers en professionals die willen leren hoe big data werkelijk waardevol wordt voor de organisatie, en die meer inzicht willen verkrijgen in de businesswaarde van big data.

Wij denken daarbij vooral aan Business (bv. Marketing, Finance, R&D, ...) Managers, Business Analisten, Informatiemanagers, Enterprise en informatie-architecten, Product Owners, Project sponsors, Business Intelligence specialisten, BICC Managers, ...

Er zijn geen toelatingseisen, maar affiniteit met business intelligence, datamanagement, informatiemanagement of datawarehousing is echter aan te bevelen.

 Volledig Programma

Gepresenteerd door Antoine Stelma
Antoine Stelma (Centennium)

9.30u - 10.00u
Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
10.00u
Wat is Big Data ?
*
De Impact van Big Data
*
Starten met Big Data
13.00u
Lunchbuffet
13.45u
Toepassen van en met Big Data

Wees SMART met Big Data: Kijk naar Strategie, Metrics, Analytics, Resultaten en Transformatie

*
Use cases en business case
*
Open discussie met als resultaat de hoofdlijnen voor een "plan van aanpak"
18.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Centennium BI Expertisehuis

Antoine Stelma is lead architect en managing consultant bij Centennium. Als managing consultant maakt Antoine deel uit van het Management Team van Centennium, dat verantwoordelijk is voor de visie, strategie en bedrijfsvoering van Centennium.

Antoine is "Genesee Academy Guest Instructor" en daarmee geautoriseerd om namens Genesee Academy wereldwijd opleidingen te verzorgen.

Daarnaast geeft Antoine voor Centennium opleidingen diverse cursussen op het gebied van Business Intelligence en Datawarehouse. Antoine is Certified Data Vault Modeler, Certified Business Intelligence Professional en Oracle Certified Professional.

Met ruim 12 jaar ervaring in het domein van Business Intelligence en Datawarehouse heeft Antoine brede en diepgaande kennis opgebouwd. Door de diverse rollen die hij vervuld heeft, zoals architect, projectleider, informatieanalist, coach en docent kan Antoine dan ook als allrounder binnen het vakgebied worden beschouwd. Hij is een rationeel ingesteld persoon en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Antoine heeft in de periode 1991-1999 als hoofdagent en consultant bij De Politie Haaglanden gewerkt en vanuit die rol en ervaring sterke affiniteit met de Politie. Tevens heeft hij in deze periode de HPO (Herziene Primaire Politie Opleiding) afgerond.

Als lead-architect is Antoine één van de bedenkers van de Centennium Datawarehouse Methodiek.

In zijn dagelijkse adviespraktijk is hij verantwoordelijk voor alle architectuurbesluiten die genomen moeten worden bij klanten. Daarnaast stuurt en ondersteunt hij de groep BI-architecten van Centennium in hun dagelijks werk.

Centennium BI Expertisehuis

Erik Fransen is senior BI adviseur en managing consultant bij Centennium. Als managing consultant maakt hij deel uit van het Management Team van Centennium, dat verantwoordelijk is voor de visie, strategie en bedrijfsvoering van Centennium.

Met bijna twintig jaar ervaring in het domein van Business Intelligence en Datawarehouse heeft Erik brede en diepgaande kennis opgebouwd, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, variërend van architectuur tot analytische toepassing, met als focus Business Intelligence werkelijk te laten renderen.

Erik vervult diverse rollen in de dagelijkse praktijk, variërend van architect, adviseur, informatieanalist tot coach en docent. Erik is opgeleid als Kennistechnoloog begin jaren negentig en heeft zich in de jaren daarna verder gespecialiseerd in Business Intelligence. Via werkgevers als Bolesian, Kenniscentrum CIBIT en IMN heeft hij zich snel ontwikkeld in het vakgebied waardoor hij regelmatig wordt gevraagd voor publicaties en workshops/presentaties op (inter)nationale conferenties.

Erik ontwikkelt en verzorgt diverse Centennium BI opleidingen voor een grote diversiteit aan klanten. Binnen zijn huidige klantenkring is hij verantwoordelijk voor de effectieve opzet en uitvoering van projecten, uitvoeren van audits op BI- en datawarehouseomgevingen, opleiden van klantmedewerkers en in veel gevallen draagt hij zorg voor het relatiemanagement.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->