Rich Internet Applications: Ajax, Flash, Apollo en Silverlight

When: Wed 23 May 2007 (14.00-18.30)
Where: Business Faculty
Price: 320 EUR (excl. 21% VAT)
Print Friendly and PDF

Sneller en interactiever web applicaties met enkel javascript, dan wel met Flash? En wat bieden de hybride Adobe of Microsoft runtimes binnenkort?

Seminar Language: Dutch

This event is history, please check out our future events !

Waarom dit seminar ?

AJAX staat voor Asynchronous Javascript And XML, en is een programmeertechniek in Javascript waarbij gegevens tussen de gebruiker en de webserver worden uitgewisseld in XML-berichten zonder dat de webpagina ververst moet worden. Het maakt webapplicaties sneller, interactiever en vaak ook grafisch aantrekkelijker.

AJAX is geen nieuwe technologie: de ideeën en de programmeertechniek bestaan al jaren, maar een echte doorbraak kon er pas komen van zodra er voldoende browserondersteuning was voor webstandaarden en het uitwisselen XML met behulp van Javascript. Het term AJAX werd pas geïntroduceerd in februari 2005 in een essay over het programmeermodel achter populaire applicaties als Gmail en Google Maps.

Nu de hype aan het luwen is rond AJAX, wordt het tijd voor een nuchtere beoordeling. Is AJAX rijp, nuttig en nodig voor webtoepassingen binnen uw bedrijf? Of hoogstens voor korte-termijn externe webprojecten? Wat zijn de voordelen, nodige investeringen (in tijd of opleiding) en risico's?

Voorstanders van AJAX positioneren het vaak tegenover Flash. Flash heeft vooral een reputatie opgebouwd pure marketing-websites. Veel minder bekend is dat Flash evengoed ook front-end kan zijn voor database applicaties, of web services kan aanspreken. Wat zijn de sterktes en zwaktes van Flash ten opzichte van Ajax? Hoe kan ik op een productieve manier Flash applicaties ontwikkelen, en kan ik de sterktes van Ajax en Flash combineren?

Een zwakte van webapplicaties is dat ze niet off-line gebruikt kunnen worden. Zowel Adobe (met Apollo) als Microsoft (met Silverlight) lanceren een runtime die zogenaamde hybride applicaties mogelijk maakt: het gemak van deployment van webapplicaties, maar ook de snelheid en robuustheid van desktop-applicaties. Mét de mogelijkheid om de applicatie ook tijdelijk off-line te laten werken. Wat kunnen we verwachten van deze beide omgevingen?

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

  • Wat kan u bereiken met AJAX-type webinterface wat voorheen niet kon?
  • Wat zijn de voordelen en nadelen van gebruik van AJAX?
  • Hoe zit het met de productiviteit van ontwikkelen in Javascript? Hoe onderhoudbaar is de code?
  • Usability aandachtspunten: is dit nieuwe paradigma niet verwarrend voor gebruiker?
  • Is Flash een goed alternatief voor AJAX? Wat zijn de sterktes en zwaktes van die beide?
  • Wat bieden Apollo en Silverlight? Kan ik bestaande code hergebruiken of is dit een totaal nieuwe omgeving? Hoe open of gesloten zijn deze beide technologieën?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is bedoeld voor:
IT-beslissingsnemers die:

  • willen kunnen beoordelen of en waar AJAX inzetbaar is in hun projecten
  • Ajax willen vergelijken met Flash en de hybride runtimes (Apollo en Silverlight) van Adobe en Microsoft

Bekijk nu het volledige programma ...

En bekijk wie deze opleiding presenteert ...


Related seminars:

Vragen ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.
-->