Informatie Architectuur voor intranet en extranet

Informatie Architectuur voor intranet en extranet


Middelen en methodes om informatie navigeerbaar en vindbaar te maken, via een intu´tieve web interface.

31 January 2007 (10-18)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom deze workshop ?

Intranet of externe website projecten vragen een mix aan vaardigheden. Dat kan iedereen getuigen die ooit bij zo'n project betrokken was en met de volgende situatie is geconfronteerd: gebruikers vinden hun weg niet in de interface, terwijl developers onbegrijpend wijzen naar het lijstje specificaties dat toch netjes is afgewerkt.

Informatie Architectuur is de vaardigheid (of de kunst, zo je wil) van het structureren van informatie en het ontwerpen van de user interface, zodat gebruikers snel de informatie kunnen bereiken die ze nodig hebben, en op een intuïtieve manier door de interface geloodst worden bij het uitvoeren van een taak. Typische activiteiten van informatie-architecten zijn het ontwerpen van de navigatie, selecteren en implementeren van zoeksystemen en het opstellen van een éénduidige terminologie, meestal binnen de context van een website of intranet. Informatie-architecten combineren vaardigheden uit de informatica, bibliotheekwetenschappen en usability.

Meer en meer bedrijven zijn op zoek naar dit soort van hybride profiel omdat ze zich realiseren dat enkel een technologische investering in een portaal, zoekoplossing of content management systeem weggegooid geld is als gebruikers (werknemers of klanten) de interface niet kunnen gebruiken, of als de data onvoldoende gestructureerd of geannoteerd is om navigeerbaar of doorzoekbaar te zijn.

Deze workshop door Marc Van de Woestijne zal u een heel aantal ideeën, methodes en tips aanreiken om uw bedrijfsinformatie en -applicaties toegankelijker voor gebruikers te maken.

Voor wie is deze workshop bestemd ?

 

AGENDA » SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.