Integratie Oplossingen in de Praktijk: Vandaag en Morgen

Integratie Oplossingen in de Praktijk: Vandaag en Morgen


Een praktische kijk op de integratie-oplossingen-puzzel binnen en tussen bedrijven

21 May 2015 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Vincent Verstraete
Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Er is in de meeste bedrijven nog veel werk aan de integratie-winkel ...

Integratie heeft een grote evolutie doorgemaakt: van traditionele integratie landschappen met puntoplossingen tot een wereld waar de Enterprise Service Bus tot dé belangrijkste slagader is uitgegroeid bij heel wat bedrijven. En integratie stopt meestal niet aan de grenzen van het bedrijf met B2B en - nog recenter - cloud integratie.

Gezien het belang begint integratie in de context van deze complexe IT landschappen een uitgesproken bezorgdheid te worden voor de business. Welke kennis en competencies heeft mijn organisatie nodig om het integratie landschap onder controle te houden?

We zullen in dit seminar de verschillende aspecten van bovenstaande vraag beantwoorden, hierbij ondersteund door voorbeelden uit customer cases bij o.a. Colruyt, MIVB, Agentschap Binnenlands Bestuur en LCM.

De impact van "digital business", Internet of Things, Mobiele applicaties, cloud, ...

De race naar "digital business" impacteert heel sterk de IT wereld, en in het bijzonder het integratie landschap. De traditionele uitdagingen worden hierdoor nog versterkt en nieuwe uitdagingen dienen zich aan.

Integratie-Oplossingen en -Patronen: wat heeft de markt te bieden ?

Vervolgens lichten we een aantal types van integratie toe, corresponderende integratie patronen en de nodige functionele en technische capabilities om deze patronen te ondersteunen. Voor de verschillende types oplossingen geven we ook kort een marktoverzicht.

We maken dit overzicht ook praktisch en concreet door toe te lichten welke integratie-componenten worden gebruikt in diverse case studies.

Wie mag dit seminar niet missen ?

Dit seminar is van belang voor alle IT en business professionals die direct of indirect betrokken zijn bij integratietrajecten: managers, projectleiders, IT architecten, business analisten, ontwerpers, applicatie-ontwikkelaars, ... Kortom, alle beslissingsnemers binnen uw organisatie die met de problematiek van applicatie-, data- en proces-integratie worden geconfronteerd, onafhankelijk of ze nu komen uit het domein van applicatie-ontwikkeling, ERP/CRM, BPM/SOA of business intelligence/data warehousing - allemaal domeinen die enorm voordelen kunnen halen uit slimmere en betere integratie.

Heel vaak zoeken integratie-specialisten enkel naar een oplossing binnen het domein dat ze goed kennen, en soms zijn eenvoudigere, elegantere en/of goedkopere oplossingen te vinden buiten hun domein. Behalve een overzicht van de diverse integratievormen wordt in dit seminar ook een overzicht gegeven van de problematiek rond architectuur, governance, proces en data management, en modernisering van legacy en silo-gebaseerde applicaties.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
14.00u - 15.00u
Inleiding

Integratie heeft een grote evolutie doorgemaakt: van traditionele integratie landschappen met puntoplossingen tot een wereld waar de Enterprise Service Bus tot dé belangrijkste slagader is uitgegroeid bij heel wat bedrijven. En integratie stopt meestal niet aan de grenzen van het bedrijf met B2B en - nog recenter - cloud integratie.

Gezien het belang begint integratie in de context van deze complexe IT landschappen een uitgesproken bezorgdheid te worden voor de business. Welke kennis en competencies heeft mijn organisatie nodig om het integratie landschap onder controle te houden?

In deze inleiding nemen we u even mee door de historiek van de integratie discipline, en in de volgende onderdelen zullen we trachten de verschillende aspecten van bovenstaande vraag te beantwoorden, hierbij ondersteund door voorbeelden uit volgende customer cases:

14.00u - 15.00u
Uitdagingen en impact van moderne trends ("digital business")

De race naar "digital business" impacteert heel sterk de IT wereld, en in het bijzonder het integratie landschap. De traditionele uitdagingen worden nog versterkt en nieuwe uitdagingen dienen zich aan.

In dit deel brengen we de aandachtspunten en mogelijke oplossingen voor deze uitdagingen in kaart.

16.00u - 16.30u
Pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
16.30u - 17.30u
Integratie patronen en oplossingen

In dit deel lichten we een aantal types van integratie toe, corresponderende integratie patronen en de nodige functionele en technische capabilities om deze patronen te ondersteunen. Voor de verschillende types oplossingen geven we ook kort een marktoverzicht.

Aan de hand van een aantal concrete business cases willen we ook de toepassing van deze principes en patronen in de praktijk presenteren. We lichten toe welke type van middleware componenten er gebruikt kunnen worden en hoe een referentie architectuur voor deze business use cases eruit ziet:

17.30u - 18.00u
Integratie en SOA

Service Oriented Architecture kan niet zonder integratie, en SOA biedt in vele gevallen een duidelijke meerwaarde aan integratie-landschappen. In dit onderdeel willen we kort even inzoomen op de relatie tussen deze 2 disciplines, maar ook op de moderne evoluties in dit domein (micro-services anyone?).

18.00u - 19.15u
Diner
19.15u - 20.30u
Organisatorische uitdagingen

De introductie of uitbouw van integratie als core IT discipline brengt ook op organisatorisch vlak uitdagingen met zich mee. Hoe uw bedrijf zich hierop kan organiseren is het onderwerp van dit laatste onderdeel:

Heel concreet wordt het voorbeeld van de opzet van een ICC bij Colruyt gebracht.

20.30u - 21.00u
Vragen, discussie en conclusie
21.00u
Einde seminar

 Sprekers


Vincent Verstraete (LoQutus)
LoQutus

Vincent Verstraete (1981) is Service Team Manager - BPM & integration bij LoQutus. In deze functie heeft Vincent sterk bijgedragen aan de uitbouw van de visie van LoQutus op oa B2B, Cloud en Mobiele integratie.

Daarnaast is Vincent als integratie architect ook verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van verschillende complexe IT-oplossingen, vertrekkende vanuit een sterk analytisch vermogen en een kritische kijk. Zijn focus-gebieden zijn Service Oriented Architecturen, Business Process Management en Advanced Case Management.

Recente projecten waar Vincent voor verantwoordelijk was, zijn het uitbouwen van een integratie Center-of-Excellence bij Colruyt, het opzetten van ACM (Advanced Case Management) bij LNE (Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid), en de realisatie van een BPM/SOA architectuur bij De Lijn.

Thomas Delacourt (LoQutus NV)
LoQutus NV

Thomas Delacourt (1980) is enterprise architect bij LoQutus. Zowel bij LoQutus als bij zijn vorige werkgevers (KBC en Eandis) was SOA en integratie architectuur zijn focus. Binnen het team BPM & Integration is hij dan ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de LoQutus visie op alle facetten van integratie architectuur (SOA, Cloud, B2B, ...).

Thomas ondersteunt ondernemingen zowel op strategisch als op implementatie niveau bij het uitbouwen van de integratie en/of SOA architecturen. Daarnaast heeft hij zich de laatste jaren gespecialiseerd in het efficiënt implementeren van SOA governance op maat van de klant. Tenslotte helpt Thomas ondernemingen met de nieuwste uitdagingen op integratie vlak: API management en Cloud integratie.

Recente projecten zijn het uittekenen van een BPM roadmap voor MIVB, opzetten en implementeren van SOA Governance bij LCM, het uittekenen van SOA voor MasterPlan Uitkeren bij LCM en opzetten van SOA governance bij Colruyt.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->