Mobiele Business Innovatie

Mobiele Business Innovatie


Innoveer uw business met mobiele applicaties

16 June 2011 (14-21u)
Location: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 590 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »


This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Volledig Programma:
13.30u-14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants + Networking opportuniteit
14.00u-14.30u
Inleiding tot dit Seminar (Francis Knudde)

Mobiele technologie verandert continu. In deze sessie bespreken we de evolutie, karakteristieken en impact van mobiele technologie op de privé en zakelijke omgeving.

14.30u - 15.30u
Een Overzicht van de Beschikbare Technologieën (Patrick Vandewiele & Vincent Claeys)

De voorbije jaren hebben zich een groot aantal technologieën geprofileerd op de mobiele markt. Tijdens deze sessie geven we een overzicht van enkele van de belangrijkste en meest geavanceerde mobiele platformen, zoals: Windows Phone 7, Windows Mobile, Android en iOS. We geven een overzicht van de geschiedenis, de structuur en integratiemogelijkheden alsook een vergelijking op een aantal functionele punten. Vervolgens kijken we naar een aantal technologische platformen waarmee applicaties toegankelijk worden op verschillende mobiele platformen. Tenslotte vergelijken we lokale, native, web en hybride mobiele applicaties.

15.45u - 16.15u
Koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
16.15u - 17.15u
Legale Aspecten (Erik Valgaeren)

De wereld van mobiele applicaties en marktplaatsen (app stores) beweegt snel. Nieuwe apps en features worden gelanceerd op een dagelijkse basis, en er worden regelmatig nieuwe gebruiksvormen en distributie modellen uitgeprobeerd. Ontwikkelaars, leveranciers, marktplaatsen, gebruikers, aanbieders van betalingsdiensten hebben allemaal verschillende rollen, rechten en plichten. Hoe zijn de contractuele relaties tussen de spelers gestructureerd en hoe worden ze afgedwongen ? Wie is eigenaar van welke IP rechten op wat, en hoe controleren de verschillende marktplaatsen de toevloed en kwaliteit van apps ? Is het huidige overaanbod aan app stores houdbaar en hoe spelen concurrentierecht en governance hierop in ? Deze en andere punten zullen worden behandeld in de presentatie en er zal voldoende gelegenheid zijn voor vragen en discussie. Erik Valgaeren, advocaat-partner bij Stibbe, beoefent reeds meer dan 12 jaar IT-recht en wisselt graag zijn expertise en opvattingen met u uit over dit onderwerp.

17.15u - 18.30u
Mobiele Projecten (Patrick Vandewiele & Vincent Claeys)

Mobiele applicatie-oplossingen zijn zeer waardevol in termen van productiviteit en efficiëntie, maar dat bereik je niet zomaar. Om deze goed te integreren in de werkomgeving is een doordachte aanpak, planning en evaluatie van de IT-afdelingen vereist. Mobiele applicatie-ontwikkeling betekent immers meer dan alleen maar het bouwen van een front-end interface op smartphones, tablets, robuuste apparaten, ... Het concept van "mobiele" functionaliteit is zich te ontdoen van de "vaste" gedeelte en te vervangen door "anyplace" zonder applicatieve functionaliteit op te offeren. Een goed uitgewerkte mobiele strategie is geen overbodige luxe. De keuze in zaken als ontwikkelplatform, communicatiemiddel, type apparaat, ... is van het allergrootste belang. Tijdens deze keynote geven we een aantal inzichten in een paar benaderingen, strategieën en instrumenten die gebruikt kunnen worden om een mobiele concept succesvol te implementeren.

18.30u - 19.30u
Diner
19.30u - 20.30u
Mobiele Integratie en Communicatie (Filip Roelandt)
20.30-21.00u
Vragen, samenvatting en besluit
21.00u
Einde van dit Seminar
SPREKERS » REGISTER »

JA, ik ben geïnteresseerd !

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.