Microservices: Ontwerp, Bouw en Inrichting

Microservices: Ontwerp, Bouw en Inrichting


Inspirerend en intensief seminar over deze belangrijke nieuwe trend in software-ontwikkeling

1 June 2017 (14-21u)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Sander Hoogendoorn
Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Wat is een Microservices Architectuur ?

Het ontwikkelen en onderhouden van monolitische systemen levert organisaties al jaren grote uitdagingen op, met hoge kosten en lange doorlooptijden tot gevolg. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, proberen organisaties hun software te componentiseren, ooit de grote beloftes van component-based development (CBD) en service-georiënteerde architecturen (SOA).

Het nieuwste architectuurprincipe microservices lijkt veelbelovend om die CBD en SOA beloftes waar te maken: verkorte time-to-market, schaalbaarheid, autonomie, uitwisselbaarheid van technologie en van databases. Daarnaast zijn de uitdagingen bij het succesvol implementeren van microservices groot.

Omdat dit een vrij nieuw maar volgens ons behoorlijk veelbelovend thema is bij software-ontwikkeling, organiseren we samen met agile expert Sander Hoogendoorn dit gloednieuw namiddagseminar. Dit seminar geeft naast een algemeen overzicht van microservice architecturen, ook een praktisch antwoord op deze en andere vragen:

Waarom dit seminar over Microservices Architecturen ?

Vanuit zijn ervaringen in agile, Scrum, requirements, software architectuur en code vertelt onafhankelijk coach en software architect Sander Hoogendoorn over de reis die het implementeren van een landschap van microservices is. Hij beantwoordt daarbij vragen over het modelleren en ontwerpen van services, de juiste granulariteit van applicaties en services, de communicatie tussen services, design patterns, het testen van applicaties en services, en het inrichten van deployment pipelines. Rijkelijk geïllustreerd met praktijkvoorbeelden geeft Sander zo een kristalhelder inzicht in deze veelbelovende technologie, in het bijzonder in het ontwerp en bouwen van microservices.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

De materie en de vele praktijkvoorbeelden in dit seminar hebben tot doel de kwaliteit en productiviteit van uw projecten te vergroten. Of u nu de onderhoudbaarheid van uw software, de doorlooptijd van idee naar implementatie, het componentiseren van bestaande software, een spaghetti-architectuur of een andere noodzaak hebt om eens naar microservices te kijken, u zal in dit seminar ideeëen en inspiratie opdoen om die problemen aan te pakken.

Het seminar is daarom belangrijk voor iedereen die betrokken is bij software development projecten: opdrachtgevers, IT-managers, projectmanagers, product owners (in spe), software architecten, informatieanalisten, ontwerpers, ontwikkelaars en natuurlijk testers.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en natuurlijk ook gelegenheid tot netwerken
14.00u
Een Introductie tot Componenten en Services
Een Introductie tot Microservices
Greenfield of Brownfield ?
15.45u
Korte Pauze met Koffie/Thee en Versnaperingen
Evolutionaire Software-Architectuur
18.00u
Diner
Het Ontwerpen en Bouwen van Microservices
Het Testen van Microservices
Deployment van Microservices en Projectorganisatie
20.45u
Afronding, Samenvatting en Besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Sander Hoogendoorn (This is Agile)
This is Agile

Sander Hoogendoorn houdt zich als onafhankelijk coach, docent en auteur bezig met het innoveren van software-ontwikkeling bij vele internationale ondernemingen. Sander coacht organisaties, projecten en teams op het gebied van agile, Scrum, Kanban, software-architectuur, microservices, requirements, smart use cases, UML, development en testen.

Bij organisaties als Ordina en Capgemini heeft Sander een grote rol gespeeld als innovator en drager van het Smart Use Cases gedachtengoed. Ook was Sander jarenlang verantwoordelijk voor Capgemini's agile Accelerated Delivery Platform (ADP) en als Principal Technology Officer wereldwijd actief als troubleshooter in (agile) projecten.

Sander is vanwege zijn visie en onafhankelijkheid een veelgevraagd spreker op internationale conferenties en seminars, publiceerde talrijke artikelen in internationale vakbladen en is auteur van de boeken "Pragmatisch Modelleren met UML en het in 2012 verschenen Dit is Agile.

Sander's blog: http://sanderhoogendoorn.com/blog

Volg Sander op Twitter via @aahoogendoorn

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->