Project Managers gaan Agile

Project Managers gaan Agile


Hoe PRINCE2 en Agile Development pragmatisch samen gebruiken ?

12 December 2012 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

Heel wat bedrijven, organisaties, teams en individuen willen project management goed gaan inrichten. Hierbij komen ze al heel snel in aanraking met methodes en frameworks zoals PRINCE2® en PMBoK™. Het overheersende gevoel hierbij: "Wat een bureaucratie". De overstap naar agile volgt bijna automatisch, heel vaak komen ze dan bij de Scrum methode. Het nieuwe overheersende gevoel bij het team is: "Nu kunnen we ontwikkelen ! (Yes, we can)", maar bij senior management: "Geen idee wat er gebeurt ...".

In beide gevallen is er in het huidige economisch klimaat zo goed als geen tijd om de kern van de frameworks en methodes grondig te leren kennen. En toch kunnen we winnen door beide te combineren: bestaande standaarden invullen met agile principes. Het werkt! Echt!

Wat leert u uit dit seminar ?

Dit seminar maakt de link tussen de al goed ingeburgerde PRINCE2® project management methodiek en de agile wereld. Na een korte fresh-up van zowel PRINCE2 als Agile bespreken we in detail hoe de PRINCE2 principes van toepassing zijn in een agile omgeving, en hoe het Agile Manifesto en haar agile principes van toepassing zijn binnen een PRINCE2® omgeving.

Het seminar gaat verder met een case study waarin PRINCE2® getailored is om de Scrum practices te implementeren zodat zowel de verwachting van senior management team werd ingevuld om PRINCE2 te gebruiken, als de verwachting van het ontwikkelteam werd ingevuld die stonden te popelen om een agile aanpak toe te passen.

Een tweede manier om Scrum en PRINCE2® te integreren wordt gepresenteerd waarbij Scrum gebruikt wordt voor de ontwikkeling van de work packages die tijdens een PRINCE2 planning sessie zijn geïdentificeerd.

Het seminar wordt afgesloten met een samenvatting van de key punten die ervoor zorgen dat PRINCE2® en Agile perfect samenwerken.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar richt zich op iedereen die een beter begrip wil van hoe de agile van toepassing zijn op project management. Dit kan iedereen zijn die deel betrokken is bij een project, zoals:

AGENDA » SPREKERS » REGISTER »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.