Ransomware: voorkomen is beter dan genezen

Ransomware: voorkomen is beter dan genezen


Pragmatisch namiddagseminar over de relevante kwetsbaarheden voor ransomware, het beperken van risico's en het in kaart brengen van aanvalspogingen

25 June 2020 (14-18u30)
Locatie: Live Online Event (@YOUR DIGITAL WORKPLACE)
Gepresenteerd in het Nederlands door Erwin Geirnaert
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the NEXT SESSION


Leerobjectieven:

Waarom deze training ?

Ransomware is een soort malware die de gegevens op systemen en mobiele apparaten versleutelt, hierdoor onbruikbaar en ontoegankelijk maakt, en deze gegevens pas weer vrijgeeft na het betalen van een losgeld (ransom). Diverse grote en middelgrote bedrijven werden recent gegijzeld via ransomware: Asco, Picanol, Universiteit Maastricht, ISS, of zelfs de Gemeente Willebroek.

  Schrijf in voor beide seminars met Erwin Geirnaert:

Registreer NU voor dit seminar EN voor het praktisch seminar over API Security, samen voor slechts 768 EUR (+ BTW).

De aanvallen via ransomware op bedrijven, overheden en individuen nemen helaas toe, en worden momenteel beschouwd als de belangrijkste cybersecurity dreiging.

De meeste ransomware aanvallen gebeuren via een email met een geïnfecteerde bijlage of via een link naar een geïnfecteerde webpagina. Bij het openen van de bijlage of het surfen naar de website, wordt de ransomware ongemerkt geïnstalleerd. Hierdoor kan het ganse bedrijfsnetwerk gegijzeld worden.

Dit nieuwe namiddagseminar verschaft de deelnemers de nodige inzichten in het voorkomen van, reageren op en het genezen van ransomware. Voorkomen is immers veel beter (en goedkoper) dan genezen.

Corona-update: dit namiddagseminar was origineel gepland op 30 april, maar we hebben dit uitgesteld naar 25 juni wegens de levensnoodzakelijke maatregelen waaraan iedereen zich moet houden om dit coronavirus te bedwingen, dus #blijfinuwkot #workfromhome #applausvoordezorg !! Helaas dreigt ransomware door het gebruik van slecht beveiligde laptops, wifi-netwerken, VPNs, cloud applicaties, ... door thuiswerkers nog een groter probleem te worden in deze coronatijden.

Wat leert u uit deze training ?

In deze training willen we heel pragmatisch inzoomen op de verschillende kwetsbaarheden die te maken hebben met ransomware, en hoe we de risico’s zoveel mogelijk kunnen beperken en aanvalspogingen in kaart kunnen brengen.

Zo leert u o.a.:

Voor wie is deze training bestemd ?

Deze training richt zich op zowel op security professionals als op:

  • Door de covid-19 maatregelen en de het feit dat B2B meetings in hotels nog niet mogen doorgaan, hebben we deze fysieke face-to-face meeting omgevormd tot een live online-only training
  • We proberen de interactie en het groepsgevoel in de online meeting te simuleren, graag uw medewerking door uw camera aan te zetten en te participeren via de interactieve chat, het opsteken van een hand, het onderbreken van de spreker voor het stellen van vragen, het uitwisselen van ideeëen via een whiteboard, enz.
13.45u - 14.00u
Verwelkoming in de Waiting Room + Kennismaking
14.00u
Aanvang Live Online Meeting (we verdelen de namiddag in 3 blokken van een 70-tal minuten + 2 pauzes van max 15 minuten)
Inleiding tot Ransomware
14.45u
Hoe ransomware tegenhouden op 3 niveaus: People, Technologie en Proces
17.00u
Digitale Brandoefening + Discussie
18.00u
Q & A, Online Napraten, Einde voorzien ten laatste om 18u30
AGENDA » SPREKERS » REGISTER »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.