Ruby On Rails: een introductie

Ruby On Rails: een introductie


Een nieuw web framework maakt furore bij startups en web agencies - maar past het ook binnen de bedrijfsmuren?

6 July 2006 (14-18)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 300 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

Ruby on Rails is een open source framework voor het ontwikkelen van webapplicaties. Sinds de release, pas twee jaar geleden, heeft het stormenderhand de webwereld veroverd. De belangstelling is zo groot dat event organisatoren het niet kunnen bijhouden - de Rails conferentie in Chicago in juni 2006, was uitverkocht één week na de aankondiging in februari!

Ruby on Rails is een implementatie van de Model-View-Controller architectuur, wat zorgt voor een scheiding van business logica, presentatie en interactie met de gebruiker. Bijkomende eigenschap is het weglaten van zoveel mogelijk (tijdrovende) configuratie-opties. Zo volgt de mapping tussen database, objecten en interface een serie intuïtieve regels, en wordt slechts expliciet als er van die conventies wordt afgeweken. Samen met een aantal ingebouwde generatoren voor het snel bouwen van prototypes, maakt dat de omgeving uitstekend voor Rapid Application Development en "agile" methodologieën (zie bv. de tweede plaats van een Ruby On Rails team in de Nederlandse Rad Race).

De voordelen van Ruby On Rails zijn blijkbaar zo groot dat veel ontwikkelaars (vooral uit de Java-wereld) de bijkomende stap naar "weer een nieuwe scriptingtaal" er graag bij nemen (Ruby ontstond begin jaren '90 en streeft een "intuïtieve" syntax na - het implementeert object-oriëntatie gelijkaardig aan Smalltalk). Op dit moment wordt Rails vooral gebruikt door "pure internet plays" - ontwikkelaars van bedrijfsapplicaties hebben echter bijkomende zorgen: maturiteit en stabiliteit van het platform, van de ontwikkelomgeving, integratie met de bestaande infrastructuur, de leercurve van het framework, enz...

Vandaar dat we met dit seminarie een degelijk overzicht willen geven van de features van Ruby On Rails (en bv het onderscheid met andere MVC frameworks), maar het management perspectief aan bod laten komen, en vooral praktische projectervaring. Beide sprekers, Alain Ravet en Werner Ramaekers, waren betrokken bij één van de eerste Rails projecten in een bedrijfscontext in België (bij de VRT).

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is bedoeld voor:

AGENDA » SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.