Enterprise Search Oplossingen

Enterprise Search Oplossingen


Technologie en methodologie achter zoekmotoren binnen en buiten de bedrijfsmuren.

25 April 2007 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Sprekers:


Paul Hermans (ProXML)
ProXML

Paul Hermans is onafhankelijk consultant op het vlak van:

  • XML; van alle mogelijke varianten van schematalen (XSD, RelaxNG, Schematron, NVDL) over XSLT/XQuery tot design en implementatie van hele XML pipeline architecturen. Hij is o.a. de XML architect van de "Dublin Core" gebaseerde web metadata infrastructuur van de Nederlandse overheid.
  • OWL/RDF(S), oftewel de semantische web stack. In die hoedanigheid is hij architect van een ambitieus cultureel erfgoed project geïnitieerd door de Provincie Limburg, met allerlei koppelingen naar ontologieën en thesauri in "SKOS".
  • Resource Oriented Computing en REST.

M.b.t. semantische web technologieën converteert hij legacy data naar RDF, voegt hij verschillende databronnen samen en ontwikkelt hij ontologieën om data te integreren en nieuwe data af te leiden.

Paul was hoofd electronisch uitgeven bij Ced.Samsom, deel van Wolters-Kluwer en verantwoordelijk voor het software pakket "Accon". Hij was stichter en zaakvoerder van ProText, een zeer gespecialiseerde dienstverlener op het vlak van SGML en later XML gebaseerde single-source publishing oplossingen. Hij maakte deel uit van het management team van Amplexor, een enterprise content management solution provider.

David De Block (Internet Architects)

David De BlockDavid De Block is medeoprichter van Internet Architects, een bureau dat zich concentreert op de gebruikerservaring van websites en webapplicaties. Voordien werkte hij als Project Manager en User Experience expert bij o.a. Telenet en Real Software, waar hij voor verschillende overheden, banken en multinationals heeft gewerkt, waaronder o.a. Agfa, Fortis en de Kanselarij van de Eerste Minister.

Door de combinatie van zijn communicatieachtergrond en zijn sterke technische bagage heeft David aandacht voor zowel de business- en communicatiekant als voor de technische aspecten van elk project. Hierbij ligt de focus steeds op de gebruiksvriendelijkheid en de begeleiding van de eindgebruikers naar het vinden van de gezochte informatie, waardoor er een brug geslagen wordt tussen business, communciatie en technologie.

Luc Peeters (Digitmedia)

Luc Peeters

Luc Peeters is als free-lance projectleider bij Digipolis verantwoordelijk voor de implementatie van FAST ESP op de portalen van Stad Gent. Digipolis staat in voor alle telematica van de steden en OCMW's van Gent & Antwerpen.

Luc Peeters is gespecialiseerd in portalen, search engines, web metrics, Internet video en interactieve digitale televisie. Hij werkt momenteel als onafhankelijk consultant voor diverse klanten. Hij was in 2000 mede-oprichter van Streamcase, een pionier in Internet video en interactieve televisie.  Daarvoor was hij consultant en manager bij e-com, een van de eerste Internetspecialisten in België, opgericht door Peter Hinssen.

 

AGENDA »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.