Agile development in de praktijk

Agile development in de praktijk


Hoe implementeert u agile best practices in uw organisatie ?

22 October 2008 (14-21u)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Tweederde van alle software development projecten falen. Projecten zijn duurder dan oorspronkelijk gepland, halen deadlines niet, leveren vaak niet de door de klant gewenste functionaliteit of worden gestopt ver voordat er wordt opgeleverd. Een belangrijk deel van deze problematiek is direct toe te wijzen aan het toepassen van traditionele, lineaire software development methodieken.

Agile development lijkt hiervoor de oplossing. De term agile duidt een generatie van nieuwe software development methodieken aan die zich kenmerkt door een nauwe samenwerking tussen business en IT, korte iteraties en het kunnen omgaan met veranderingen in projecten. Bekende methodieken zijn Scrum, extreme programming (XP), Smart, DSDM en Lean. Agile methodieken en technieken worden inmiddels succesvol toegepast in grote en kleinere organisaties, waaronder financiële instellingen zoals KBC Bank, software development huizen zoals Cegeka, Mediamine NG, Capgemini, maar natuurlijk ook Microsoft, IBM Rational en vele anderen. Zij hebben de grote voordelen van agile software development ingezien, zowel voor opdrachtgever als opdrachtnemer. De bedoeling van dit seminar is om u uit te leggen welke voordelen dit zijn, hoe u deze bereikt, en wat de best practices zijn in agile development.

Dit seminar laat zien hoe agile software development bijdraagt aan het succesvol uitvoeren van software development projecten. Tijdens dit seminar bespreekt Sander Hoogendoorn, agile thought leader bij Capgemini, de nadelen van traditionele, lineaire methodieken, en gaat hij in op de karakteristieken van agile software development. Ook komen bekende misvattingen die rond agile de ronde doen aan bod. Het seminar geeft de overeenkomsten en verschillen tussen de belangrijkste agile methodieken, zoals Scrum, extreme programming, Smart, Lean en DSDM aan. Natuurlijk passeert ook een groot aantal best practices, tools en technieken uit de alledaagse praktijk de revue. Gastspreker Stefaan Van Royen van MediaMine NG toont de lessons learned bij de succesvolle invoering van agile software development in zijn bedrijf. Het seminar geeft de deelnemers een helder inzicht in de positieve bijdrage die agile software development levert aan projecten, en toont een reeks van concrete en pragmatische handvatten, technieken en best practices voor het implementeren van agile software development in uw organisatie.

Welke vragen komen aan bod?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie richt zich op iedereen die betrokken is bij de organisatie van het software development proces:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u - 15.30u
Een Introductie in Agile Software Development
(Sander Hoogendoorn)

15.30u - 16.00u
Pauze: koffie en versnaperingen
16.00u - 16.45u
Een Overzicht in Agile Methodieken: Principes, Overeenkomsten en Verschillen
(Sander Hoogendoorn)
16.45u - 17.45u
Agile Software Development bij MediaMine: Een Voorbeeld uit de Praktijk
(Stefaan Van Royen, Mediamine)
17.45u - 19.00u
Pauze: koffie en versnaperingen
19.00u - 19.45u
Teams en Rollen: De Nieuwe Rollen in Agile Software Development
(Sander Hoogendoorn)
19.45u - 20.45u
Best Practices: Technieken en tools om direct toe te passen
(Sander Hoogendoorn)
20.45u
Samenvatting en Besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Sander Hoogendoorn (Capgemini)
Capgemini

In zijn rol als Principal Technology Officer bij Capgemini houdt Sander Hoogendoorn zich bezig met de innovatie van software development. Sander is erkend global thought leader op het vlak van agile development bij Capgemini. Daarbij is hij onder meer verantwoordelijk voor Capgemini's agile ontwikkelplatform, dat het Accelerated Delivery Platform (ADP) wordt genoemd.

Sander's expertise loopt van (agile and non-agile) software ontwikkelmethodieken, software architectuur, design patterns, modelering, UML, model driven software development, .NET, Java en tools. Hij coacht organisaties en projecten, en heeft talloze artikelen en columns gepubliceerd in internationale magazines, zoals OBJECTSpectrum (in Duitsland), International Developer (in Australië), Software Release Magazine. Daarnaast heeft Sander boeken geschreven over UML en over agile software development. Sander is ook een veelgevraagd spreker op nationale en international conferenties, zoals OOP, JAOO, SET, Javapolis, TDWI en DevDays. Sander verzorgt ook nog seminars en workshops over UML, .NET, software-architectuur, design patterns, en agile development zowel in Nederland als in België.

Het Accelerated Delivery Platform (ADP) stelt Capgemini en haar klanten in staat systeemontwikkelprojecten te vernellen en industrialiseren, gebruikmakend van de katalysatoren die het platform biedt, zoals de Smart lifecycle, het gebruik van smart use cases, pragmatische schattingstechnieken gebaseerd op smart use cases, agile dashboarding en burn charts om de voortgang van projceten te bewaken, model driven development, codegeneratie, frameworks en krachtige testtechnieken. Technieken en tools uit het platform worden geadopteerd door een snelgroeiend aantal grote en kleinere organisaties. Het ADP is gebruikt in diverse typen projecten, waaronder .NET, Java, Sharepoint, en meer recent zelfs in SAP implementaties and business intelligence.

Sander's blog: http://sanderhoogendoorn.com/blog

Stefaan Van Royen (Boondoggle)
Boondoggle

Stefaan Van Royen is project manager bij Boondoggle Leuven. Stefaan is aangetrokken door Boondoggle om een aantal onderzoekstrajecten te begeleiden en om "agile best practices" te introduceren bij het Boondoggle team en zijn klanten.

Boondoggle is een gereputeerd full-service communicatie bureau met kantoren in Leuven en Amsterdam. Boondoggle is in 2007 ontstaan vanuit i-merge, een internationaal gewaardeerd en erkend “digital-agency”. Tot de klanten van Boondoggle behoren internationaal gereputeerde bedrijven.

Stefaan heeft ruime ervaring in het opzetten, begeleiden en uitvoeren van complexe projecten in internationale zakelijke omgevingen. In de dagelijkse praktijk spelen de technieken en best practices van agile software development een voorname rol.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->