Business Analyse Technieken (Workshop)
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Business Analyse Technieken (Workshop)

  Welke technieken, diagramma's en aanpakken moet u zeker kennen als BA ? Een Survival Kit voor Succesvolle Business Analysten

   10 June 2015 (14-21u)
   Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
   Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door Christian Gijsels

  This event is history, please check out the NEXT SESSION

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom deze workshop ?

  Een goede business analist moet de volgende competenties bezitten: hij of zij moet in staat zijn om de noden van de stakeholder te begrijpen door te communiceren, de juiste vereisten te onderzoeken en valideren, alsook deze uniform neer te schrijven.

  Business analisten worden tegenwoordig betrokken bij alle niveau's van het bedrijfsbeheer:

  • Op het strategisch niveau (het richten van de organisatie) kan de business analyst meedenken bij het uitstippelen van de koers, richting en strategie van het bedrijf, alsook over haar plaats in de markt en de behoeften die het bedrijf wil invullen.
  • Op het tactisch niveau (het inrichten van de organisatie) realiseert de business analyst deze doelstellingen via het in kaart brengen, modelleren en het verbeteren van bedrijfsprocessen
  • Op het operationele, uitvoerende niveau zijn business analysten essentieel voor het vertalen van business requirements in geautomatiseerde oplossingen, die dan worden ter beschikking gesteld aan eenieder die betrokken is bij de uitvoering van de bedrijfsprocessen.
  Voor elk niveau zijn er een aantal technieken die u als business analyst zeker moet kennen om uw job succesvol uit te voeren.

  In deze workshop willen we de belangrijkste technieken alsook enkele minder bekende technieken bespreken en inoefenen, waardoor u een betere business analyst wordt. Deze technieken bieden een pragmatische oplossing voor o.a. scoping, stakeholder management, het bepalen van de behoeften van een interne of externe klant (requirements analyse), het modelleren van bedrijfsprocessen met DFD en BPMN diagrammen, en het communiceren over bedrijfsprocessen, problemen en oplossingen via mindmaps en brown paper sessies. Bovendien past u deze technieken toe in een case study die een rode draad vormt doorheen de workshop, en die aldus op verschillende niveau's wordt uitgewerkt en verfijnd.

  Uw docent en begeleider bij deze workshop, Christian Gijsels, heeft een zeer ruime ervaring met business analyse, requirements management en het modelleren van bedrijfsprocessen, en is dagelijks met business analyse bezig.

  Wat leert u uit deze workshop ?

  Tijdens deze workshop:

  • Leert u een aantal technieken pragmatisch toepassen, waardoor u een betere business analyst wordt
  • Oefent u allerlei zaken zoals brown paper sessies, mindmapping, SWOT/Cause-and-effect/SIPOC/Turtle diagramma's, DFD en BPMN
  • Beschikt u over een meer uitgebreide toolbox om business analyses te doen
  • Begrijpt u beter hoe u een succesvolle behoeftenanalyse kan uitvoeren
  • Ontdekt u allerlei bruikbare aanpakken om business processen in kaart te brengen en te verbeteren

  Voor wie is deze workshop bestemd ?

  Deze workshop richt zich op iedereen die een goede business analyse belangrijk vindt, en die op een pragmatische wijze wil bijleren over de belangrijkste business analyse taken en technieken:

  • Business & systeemanalysten
  • Makers van proces en business modellen / analysten in BPM projectgroepen
  • Project Managers / leiders en Programma Managers
  • Enterprise architecten
  • Business Process eigenaars
  • Project sponsors

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  JA, ik wil deelnemen !

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved