Business/IT Alignment in de Praktijk
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Business/IT Alignment in de Praktijk

  Beter alignment door betere communicatie, een flexibelere architectuur, meer governance en een aangepaste organisatie

   25 October 2007 (14-21)
   Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
   Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar ?

  Business/IT alignment staat bij de meeste bedrijven hoog op de agenda. In essentie betekent dit het afstemmen van IT met wat de business kan en wil. Hierbij komen niet alleen technische aspekten kijken, maar vooral ook organisatorische, culturele en politieke faktoren. Business/IT alignment heeft vooral te maken met de relatie tussen Business en IT, de rol die ICT speelt in de strategie van de Business, en de visie die de Business heeft op de impact en de toegevoegde waarde die ICT kan hebben bij het realiseren van de strategische bedrijfsdoelstellingen.

  10 jaar na het ophefmakende artikel van Henderson en Venkatraman over "Strategic Business and IT Alignment" lijken we echter verder van alignment te staan dan ooit tevoren. De Business is teleurgesteld over de gemiste kansen en opgeworpen barrières door het slecht of traag functioneren van ICT, en ze ziet ICT dan ook vooral als een moeilijk te beheersen kostenpost. De ICT afdeling is gefrustreerd over de vaagheid en veranderlijkheid van de business behoeften en voelt zich niet gewaardeerd voor wat het uiteindelijk met veel bloed, zweet en tranen realiseert. Het ergste is misschien nog dat in veel bedrijven de beide kampen geloven dat het zo hoort en dat ICT nu eenmaal een kostenpost is zoals het altijd al geweest is. Research bewijst echter dat bedrijven waar er een beter alignment is tussen de Business en ICT, in staat zijn om sneller in te spelen op nieuwe business behoeften, en veel innovatiever uit de hoek kunnen komen.

  Voor Business/ICT Alignment is er echter geen panklaar recept: alignment gaat immers vooral over de verhouding tussen Business en IT, en dus over mensen met een eigen woordenschat, missie en strategie, en uiteindelijk blijkt alignment vooral een communicatieprobleem. Dit seminar is dan ook gestruktureerd in 3 grote blokken:

  • beter alignment door betere governance
  • beter alignment door vlottere communicatie en
  • beter alignment door een flexibeler architectuur.

  Elk van deze invalshoeken wordt bekeken vanuit de business kant en vanuit de IT kant.

  In dit seminar gaat Peter Hinssen niet alleen in op wat Business/IT alignment, governance, communicatie en architectuur betekenen voor u, maar geeft hij bovendien een groot aantal tips gegeven voor een pragmatische aanpak en de middelen die je kan inzetten om de soms totaal verschillende zienswijzen van business managers en de IT afdeling met elkaar te verzoenen.

  Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

  • Wat is business/IT alignment ?
  • Hoe kan IT governance helpen bij het verbeteren van business/IT alignment ?
  • Is alignment de voorbode voor outsourcing, of eerder de remedie ertegen?
  • Beter alignment door betere communicatie: hoe past u dat toe?
  • Beter alignment door betere governance structuren: wat werkt en wat werkt niet?
  • Hoe bouw je een "new deal" tussen Business en IT, en met welke middelen hou je dit in stand ?

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  ICT en Business verantwoordelijken die meer willen weten over Business/IT alignment, IT governance en het verbeteren van de relatie tussen IT en de business. In het ideale geval is er iemand van de business en de IT kant van uw bedrijf aanwezig, en kan u tijdens dit seminar onmiddellijk de plooien gladstrijken ...

  Bovendien kunt u op dit event ideeën uitwisselen met talloze collega's die eveneens in deze onderwerpen geïnteresseerd zijn.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved