BPMN 2.0 Syntax en Praktijk
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  BPMN 2.0 Syntax en Praktijk

  Een overzicht, positionering en evaluatie van het modelleren van bedrijfsprocessen met BPMN: wanneer, waarom en vooral: hoe ?

    9 December 2010 (14-21)
   Pullman Diegem (Diegem)
   Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar ?

  BPMN staat voor "Business Process Modeling Notation". Deze notatie is uitgegroeid tot dé standaard voor het modelleren van bedrijfsprocessen. Het biedt ondernemingen het vermogen hun interne bedrijfsprocedures beter te begrijpen door middel van grafische voorstellingen.

  Organisaties verwerven hierdoor de kracht om procedures op een begrijpbare en standaard manier mee te delen. Deze grafische voorstellingen vergemakkelijken het communiceren en het begrijpen van samenwerkingsverbanden en de bedrijfstransacties tussen de verschillende organisaties. Hierdoor verwerven ondernemingen en hun medewerkers een beter inzicht in hun kernactiviteiten en biedt het een mogelijkheid om zich snel aan te passen aan nieuwe interne en B2B omstandigheden.

  Wat leert u uit dit seminar ?

  Deze cursus is een inleiding tot het "Business Process Modeling Notation" formaat. Het zal BPMN positioneren als de tweede laag van de 3D bedrijfsblauwdruk van de organisatie. Deze laag situeert zich tussen de "visie" (eerste laag) en de "Low Level BPM" (derde laag, notatie in UML). Deze cursus zal de volledige syntax van BPMN bespreken (zowel versies 1.0, 1.1 en 1.2, als de gloednieuwe versie 2.0 en 2.1) alsook de relatie met UML - wanneer gebruik ik wat ?

  Bovendien gaan we iets dieper in op de relatie tussen BPMN 1.x en BPMN 2.x enerzijds en de RA(S)CI/PA(S)CI methode anderzijds, dit is een methode waarbij bedrijfsprocessen en deelnemers worden gedefinieerd vanuit een visie en/of strategie. Deze methode linkt verantwoordelijkheden en bevoegdheden van medewerkers aan de uit te voeren activiteiten. Het resultaat is een handzame en transparante procesbeschrijving van activiteiten en rollen die verder in detail wordt uitgewerkt in BPMN 1.x en BPMN 2.x.

  Dit seminar helpt deelnemers tegemoet te komen aan de toenemende eisen in bedrijfsprocesmodellering, vooral voor business process reengineering (BPR). BPMN kan gebruikt worden voor het modelleren van een AS-IS en TO-BE situatie. De BPMN-diagrammen gemodelleerd met voldoende precisie en detail kunnen worden gebruikt om automatisch - naast diverse andere technologieën - BPEL (Business Process Execution Language) code te genereren voor de uitvoering van processen. Vóór BPMN bestond er geen standaard modelleringsmethode die deze facetten ondersteunde.

  Hierdoor geeft deze cursus vooral een antwoord op deze vragen:

  • Wat is het BPMN formaat ?
  • Hoe gebruik je BPMN optimaal voor het modelleren van bedrijfsprocessen ?
  • Wat is de link tussen BPMN en RA(S)CI ?
  • Wanneer gebruik je BPMN en wanneer UML ?
  • Welke tools kunnen helpen bij het modelleren in BPMN ?

  Tijdens het seminar wordt intensief gebruik gemaakt van simulaties en realistische Belgische voorbeelden.

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar richt zich op iedereen die een beter begrip wil van procesmodellering met BPMN, of dit wil gaan gebruiken. In het bijzonder kunnen we hierin 2 grote doelgroepen onderscheiden:

  • Corporate en overheidsorganisaties die een formele manier zoeken om elk aspect van hun bedrijfsprocessen met inbegrip van bedrijfsactiviteiten, organisaties, berichten inclusief hun doorstroom, deelnemers en regels te beschrijven.
  • Projectgroepen die op zoek zijn naar een betere manier van communicatie tussen technologie en business.

  In deze doelgroepen mikken we met deze cursus vooral op deze funkties, maar dit is zeker geen beperkende opsomming:

  • Proces en business modelers in BPM projectgroepen
  • Enterprise architecten
  • Business & systeemanalysten
  • Business Process eigenaars

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved