CMMI: Een Inleiding, Positionering en Evaluatie
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  CMMI: Een Inleiding, Positionering en Evaluatie

  Dit seminar geeft een pragmatisch overzicht van het CMMI® model

   29 March 2006 (14-21)
   Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
   Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  De snelheid waarmee software organizaties kwaliteitsvolle software kunnen opleveren aan een aanvaardbare kost is vandaag de dag bepalend voor de toekomst van het bedrijf. Procesverbetering is dan ook aan de de orde van de dag in vele van onze bedrijven. Het gebruik van een referentiemodel hiervoor heeft onmiskenbare voordelen.

  Wanneer het over procesverbetering in software ontwikkeling gaat leidt CMMI® (Capability Maturity Model Integrated) de dans. Overgevlogen vanuit de US spreidt het model voor software procesverbetering zich razend snel uit over Europa. Het Capability Maturity Model® Integration (CMMI) levert een totaalaanpak voor procesverbetering. Naast de vijf welbekende Maturity Levels geeft het CMMI ook aan welke haalbare doelstellingen zijn, en waar en wanneer welke prioriteiten gelegd moeten worden tijdens de verschillende fasen van maturiteit. Tenslotte biedt het CMMI model een uitgebreide ondersteuning voor de opzet en uitvoering van een succesvol procesverbeteringsprogramma.

  In dit seminar geven Patrick Steyaert en Nico Marien u een inzicht in het CMMI model. U zal niet alleen een beeld krijgen van de filosofie, de maturiteitsniveaus en de structuur van het model, maar bovendien krijgt u bruikbare tips en technieken voor het realizeren van succesvolle procesverbetering met behulp van CMMI.

  Indien u een procesverbetering overweegt krijgt u tijdens dit seminar heel wat informatie over de keuze van het model (situering van CMMI t.o.v. andere modellen), de verwachte benefits, de typische doorlooptijd en de verwachte werklast (kost) voor uw bedrijf.

  Het seminar eindigt met de presentatie van een case study "Gebruik van CMMI om betere software aan een lagere kost op te leveren".

  Patrick en Nico hebben jarenlange praktijkervaring in de doorlichting en verbetering van software ontwikkelingsorganizaties. Zij combineren de theoretische modelkennis met praktische ervaringen in de talrijke procesverbeteringstrajecten die zij momenteel uitvoeren. Tijdens de presentatie wordt dan ook meermaals verwezen naar de praktijk.

  Na dit seminar zal U in staat zijn om beginners-valkuilen te vermijden (en dus een hoop kosten te besparen) en om een betere gesprekspartner te zijn naar de externe consultant toe. U zal bovendien Uw interne collega's met de juiste argumenten de haalbaarheid van procesverbetering kunnen uitleggen en positioneren. Tevens zal U als senior ICT manager een business case kunnen maken hoe Uw bedrijf procesverbetering als strategisch initiatief kan (en moet) hanteren.

  Welke vragen worden tijdens dit seminar beantwoord ?

  • Wat is CMMI en waar komt het vandaan?
  • Hoe situeert CMMI zich ten opzichte van andere modellen?
  • Wat is de betekenis van de maturiteitsniveaus 1 tot en met 5?
  • Kan ik mij laten certificeren?
  • Welke bottom-line resultaten kan ik verwachten van procesverbetering?
  • Hoe zet ik een procesverbeteringstraject op?
  • Wat zijn best practices in procesverbetering?
  • ...

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar is vooral gericht op:

  • CIO's en IT managers,
  • Process managers,
  • Software development managers
  • Projectleiders en senior developers
  • Iedereen die het CMMI model echt wil begrijpen en gebruiken voor resultaatsgeoriënteerde procesverbetering.

  CMM and Capability Maturity Model are registered in the U.S. Patent and Trademark Office. CMM Integration, CMMI, SCAMPI, and IDEAL are service marks of Carnegie Mellon University.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved