Moderne Databasetechnologie
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Moderne Databasetechnologie

  Van SQL tot NoSQL en van Graph tot Appliance - een kritisch en onafhankelijk overzicht van de databasemarkt

    7 April 2011 (14-21u)
   Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
   Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Doel en opbouw van dit seminar over moderne databasetechnologie:

  Analytical databaseservers, NoSQL databaseservers, database appliances, cloud databaseservers, graph databaseservers, MapReduce, enzovoorts; de databasewereld is de laatste jaren fors in beweging. Ze bestaat niet meer alleen uit klassieke SQL databaseservers. Veel nieuwe databasetechnologie en -producten zijn beschikbaar gekomen ter ondersteuning van deze nieuwe toepassingen. In dit uniek seminar wordt de snel bewegende databasemarkt op een kritische en leveranciersonafhankelijke manier onder de loep genomen door databasespecialist pur sang Rick van der Lans.

  De nieuwe toepassingen zijn gerelateerd aan nieuwe vormen van workload. In het begin was er maar één type workload: OLTP (OnLine Transaction Processing). Hiervoor zijn initieel de bekende databaseservers, zoals Oracle, IBM’s DB2, Microsoft SQL Server en MySQL, ontworpen. Echter, het aantal concurrent gebruikers en transacties is bij organisaties zo hoog geworden, dat ook deze producten door de jaren heen flink zijn uitgebreid met nieuwe technologieën.

  OLTP werd gevolgd door OLAP (OnLine Analytical Processing), ofwel een workload die bestaat uit zware queries in een business intelligence omgeving. Hiervoor zijn nieuwe databaseservers op de markt gebracht met speciale technische oplossingen, zoals kolom- en waarde-georiënteerde opslagstructuren, speciale indexstructuren, en ook een intensiever gebruik van intern geheugen.

  Het internet stelt ook heel nieuwe eisen. Enorme hoeveelheden gegevens, gestructureerd en ongestructureerd, moeten geanalyseerd worden en soms wel binnen microseconden. Ook de komst van de cloud gaat speciale eisen aan databaseservers stellen. Daarbij komt ook nog dat databaseverwerking goedkoper, sneller, flexibeler en schaalbaarder is.

  Kortom, de databasewereld is altijd in beweging. Indien u een kritisch en onafhankelijk overzicht wil van al deze nieuwe databasetechnologieën en –producten, mag u dit seminar niet missen.

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar is bestemd voor eenieder die vanuit zijn of haar functie op de hoogte moet blijven van de ontwikkelingen op databasegebied, zoals databasespecialisten, databasebeheerders, datawarehouse- en databaseontwerpers, database-experts, consultants, technology planners, projectleiders en systeemanalisten.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved