Enterprise Architectuur in de Praktijk

Enterprise Architectuur in de Praktijk


Een pragmatische kijk op het belang, de waarde en de ROI van enterprise architectuur

13 December 2006 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

Het architectuurdenken heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Architectuur wordt immers gezien als een belangrijk instrument om een betere alignering tussen business en IT tot stand te brengen. Of zoals een "Chief Architect" en tevens spreker op dit seminar het verwoordde: "Wij zorgen er met onze enterprise architectuur voor dat IT de business strategie kan implementeren, niet alleen nu, maar ook in de toekomst." Aldus heeft architectuur ook te maken met business/IT alignment, portfolio management en IT governance, 3 verwante thema's waarmee IT verantwoordelijken momenteel ook geconfronteerd worden.

Het blijkt echter een grote uitdaging te zijn om deze min of meer theoretische concepten te vertalen naar concrete oplossingen in de dagelijkse werking van uw IT organisatie. Een enterprise architectuur (EA) kan u daarbij helpen, want het is in de eerste plaats een hulpmiddel voor het afstemmen van de organisatiestructuur, de bedrijfsprocessen, de applicaties en uw IT infrastructuur op uw business strategie. Enkel een goede afstemming geeft uw bedrijf de slagkracht en flexibiliteit die het nodig heeft om de opportuniteiten en uitdagingen van morgen aan te pakken.

Maar hoe kom je tot een enterprise architectuur ? Wat doet een EA team en hoe zet je dit in ? Hoe stel je een IT roadmap precies op ? Dit seminar geeft een praktisch antwoord op deze en andere vragen, en is een combinatie van presentaties door Belgische specialisten in enterprise, IT en applicatie-architectuur, aangevuld met real-life praktijkvoorbeelden door bedrijven die een ruime ervaring hebben met architectuur.

Dit seminar is een unieke gelegenheid om kennis op te doen over enterprise architectuur en te leren van de ervaringen van andere organisaties. Op het einde van het seminar hebt u een idee wat EA is en wat het kan betekenen, en vooral ook hoe u er aan moet beginnen ...

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Dit praktisch en pragmatisch seminar geeft een antwoord op deze en andere vragen:

(Vanzelfsprekend mag u uw eigen vragen sturen naar seminars@itworks.be !)

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar is bijzonder nuttig voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor IT strategie, alignment en governance:

AGENDA » SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.