Enterprise Content Management en Portals
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Enterprise Content Management en Portals

  Concepten, technologie en tools voor de presentatie en het beheer van documenten en (Web) content.

   27 September 2007 (14-21)
   Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
   Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar ?

  Tijdens dit seminar krijgt u een compleet beeld van de verschillende portal- en contentmanagement-leveranciers op de markt en leert u hoe u de juiste software selecteert. Verder leert u hoe u een portal architectuur ontwerpt en pragmatisch opbouwt voor het ontsluiten van content en applicaties. U maakt kennis met zowel de techniek als de praktijk van het opzetten van een portal aan de hand van veel voorbeelden uit de praktijk. Tevens krijgt u een volledig overzicht van de problematiek van Enterprise Content Management, met in het bijzonder de nadruk op Document Management en Web Content Management. U leert hoe Content Management in de praktijk met succes kan worden uitgerold.

  Documentbeheerssystemen spelen zeker al 15 jaar lang een belangrijke rol in softwareland. Met de komst van het web ontstond echter ook behoefte aan een nieuwe categorie van toepassingen. Deze systemen, de zogenaamde web contentmanagement tools, moesten het mogelijk maken de inhoud van websites op een effciënte manier te onderhouden.

  Inmiddels zijn deze twee markten van document management en web content management aan het samenvloeien in wat "Enterprise Content Management" (ECM) wordt genoemd. Deze term staat voor een technologie die de aanmaak, het beheer en de publicatie regelt van bedrijfsinhoud in alle mogelijke vormen. Denk hierbij aan documenten in blobs, XML files, relationele databasesystemen of zelfs repositories van herassembleerbare documentcomponenten. Het uiteindelijke en gemeenschappelijk doel van de ECM-tools is het beter laten renderen van de arbeidsintensieve en dus dure activiteit die de aanmaak van content nu eenmaal is. De wereld van ECM leveranciers is inmiddels in een wervelende consolidatie beland. Een paar jaar geleden zagen we de overnames van Documentum door EMC en van IXOS door OpenText, vervolgens was het even stil. Stilte voor de storm, naar nu blijkt, getuige de recente overname van FileNet door IBM, van Hummingbird door OpenText en van Tridion door SDL International. De komst van Sharepoint 2007 doet de markt daveren op zijn grondvesten...

  Tegelijkertijd speelt een revolutie op het vlak van software-ontwikkeling. Plotseling moet alles een webinterface hebben en wordt in de roadmap van veel applicaties steevast een route uitgestippeld in de richting van webapplicaties. Toch doemen er meer en meer kritische geluiden op bij het ontwikkelen van deze browsergebaseerde toepassingen. Ontwikkelaars moeten immers nog terdege rekening houden met de vele legacy-applicaties die bij organisaties zijn ondergebracht, in het bijzonder de enorme hoeveelheid aan client/server applicaties.

  Vandaag de dag zijn we aanbeland bij het fenomeen "portals": hoe kunt u applicaties én content tot een coherent geheel combineren ? En hoe kunt u gebruikers beveiligde en gepersonaliseerde toegang verlenen tot gegevens en toepassingen ? Leveranciers als SAP, IBM, Microsoft, BEA, Sybase, Computer Associates, SmartSite, Plumtree, Hummingbird en vele, vele anderen claimen dé ultieme portaltoepassing op zak te hebben. De vraag is dan ook meer wat de ideale architectuur is om een portalframework te kunnen gebruiken, dan wat de ideale tool is. Vervolgens moet ook duidelijk zijn hoe een portal zo efficiënt mogelijk ontworpen en ge´mplementeerd kan worden, rekening houdend met het feit dat deze gekoppeld moet worden met verschillende applicaties en contentbronnen. De oplossing is het bouwen van een portalarchitectuur op basis van een solide content- én applicatiearchitectuur. Een portal bouwen zonder de fundamenten van applicatieontwikkeling en contentontsluiting is een garantie voor mislukking.

  Welke vragen worden op dit seminar beantwoord ?

  • Vragen over Portals:
   • Wat is een portal architectuur en hoe wordt die opgebouwd?
   • Wie zijn de belangrijkste portalleveranciers?
   • Welke selectiecriteria moet een organisatie hanteren bij een portalkeuze?
   • Hoe leidt een organisatie een dergelijk project in goede banen?
  • Vragen over Content:
   • Welke concepten zijn belangrijk bij enterprise content management, en hoe past dat binnen een portal concept ?
   • Hoe krijgt u zicht op de requirements voor content- en documentmanagement in uw organisatie ?
   • Welke verschillende technologieën en methoden kunnen van pas komen bij het beheren, aanmaken en publiceren van content ?
   • Wanneer moet men kiezen voor blobs (Office files, PDF), voor XML, of voor document componenten. Welke tools horen bij de laatste twee ?
   • Wat zijn de features en voordelen van verschillende op de markt beschikbare (E)CM tools en welke functionaliteit past bij welk soort content ? Hoe open zijn deze omgevingen ? Is er enig heil te verwachten uit de open source hoek ?
   • Hoe beantwoordt u met enterprise content management de groeiende behoefte aan compliance en regulering (bv. Sarbanes-Oxley Act) ?
   • Moet u niet eerder investeren in het re-engineeren van de informatiestroom in uw onderneming in plaats van (alleen) in dure tools?
   • Hoe past een contentarchitectuur in een portalarchitectuur?
  • Vragen over Applicaties:
   • Hoe bouwt u applicaties om via een portal te distribueren? En welk applicatiemodel past hierbij: dun, slank of dik ?
   • Wat is de evolutie van web-based applicaties op basis van .NET en J2EE ?
   • Hoe zijn legacy-applicaties te vertalen naar een portal ?
   • Hoe koppelt u uw back-end en ERP-systemen aan een portal ?
   • Hoe past een applicatie-architectuur in een portalarchitectuur ?

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar is bedoeld voor iedereen die geconfronteerd wordt met de problematiek van informatie-beheer, en waar contentmanagement en portal-oplossingen moeten worden opgezet voor zowel interne doeleinden, zoals het upgraden van intranets, als externe, zoals extranets of publieke portals. Dit maakt deze dag zeer geschikt voor functionarissen als IT-managers, technology planners, infrastructuur-architecten, consultants, systeemanalisten en -ontwerpers alsmede databaseontwerpers en -beheerders.

  • Verantwoordelijken intranet, e-business, knowledge management projecten met interesse voor het beheer van content.
  • Document en content management projectleiders.
  • Informatie en communicatiemanagers
  • Kennisbeheerders

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved