Ervaringen met E-Invoicing
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Ervaringen met E-Invoicing

  Binnenkomende en uitgaande elektronische facturatie: een stand van zaken en de best practices

   17 October 2007 (14-21)
   Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
   Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Negenhonderd miljoen. Dat (900.000.000) is het aantal facturen dat elk jaar uitgeschreven wordt in België. De helft daarvan zijn transacties tussen bedrijven. Het overgrote deel van die facturen wordt nog altijd als papieren document verstuurd én verwerkt.

  Grote verstuurders van facturen doen er dan ook alles aan om van papier naar digitaal over te schakelen. Een aantal bedrijven betrouwen daarbij op hun eigen IT-infrastructuur, vaak wordt er een beroep gedaan op gespecialiseerde tussenpartijen (betalingsplatformen) zoals Certipost, Isabel of OB10. Die garanderen dat aan alle wettelijke vereisten rond onbetwistbaarheid en archivering van facturen wordt voldaan.

  Nog groter is de kost van het behandelen van inkomende facturen. Al naargelang de bron rekent men op 15, 30, of zelfs 80 euro per factuur: overtikwerk (nog steeds!), het uitzoeken van de interne verantwoordelijke die zijn goedkeuring moet geven en het budget waarop de factuur moet worden geboekt, en de tijd die kruipt in het rechtzetten van fouten bij dit manueel proces. Enkel het omzetten van papier naar digitaal van binnenkomende facturen levert daar geen verbetering als de workflow niet wordt aangepakt. Meer nog, in veel bedrijven worden binnenkomende elektronische facturen gewoon weer afgedrukt om dan dezelfde weg te volgen als andere papieren facturen.

  Veel bedrijven kijken dan ook naar e-Invoicing, elektronische facturatie. Potentiële kostenbesparingen zijn heel groot, maar hoe zit het met de wettelijke vereisten? Hoe overtuig je klanten (en leveranciers) om over te stappen op e-Invoicing? En wat zijn de typische struikelblokken bij het automatiseren van de behandeling van inkomende facturatie? Met het gloednieuwe seminar "Ervaringen met e-invoicing" op 17 oktober krijgt u de huidige stand van zaken, en hoort u hoe andere bedrijven hun project hebben aangepakt.

  Welke vragen worden beantwoord op dit seminar?

  • Wat zijn de wettelijke vereisten voor facturatie, en hoe worden die beantwoord in het geval van e-Invoicing? En wat met transnationale facturatie?
  • Hoe maak ik mijn business case voor een e-invoicing project?
  • Ga ik voor in-huis beheer of outsourcing?
  • Welke betalingsplatformen bestaan er, en wat zijn hun sterke en zwakke punten?
  • Welke oplossingen zijn er op de markt voor het automatiseren van binnenkomende facturatie - vertrouw ik op mijn ERP leverancier, of op gespecialiseerde vendors?
  • Wat zijn typische struikelblokken bij het automatiseren van binnenkomende facturatie?

  Voor wie is dit seminar bestemd?

  Een e-invoicing project vereist een multidisciplinaire aanpak. We verwachten dus zowel:

  • IT managers en projectleiders met vragen rond product- en partnerkeuze
  • Finance en Accounting verantwoordelijken met vragen over de impact op het bedrijfsproces

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved