Web 2.0: nieuwe trends in Web projecten

Web 2.0: nieuwe trends in Web projecten


Een executive overview van Webstandaarden, content syndicatie, Ajax, en Search engine Optimalisatie en Marketing

30 November 2005 (14.00-18.30)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 270 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar?

Development van web interfaces is weer een hip gebeuren, in zoverre zelfs dat techno goeroes het hebben over een "heruitvinding van het web" en de term "Web 2.0" hebben gelanceerd. Zoals vaker met buzz-words het geval, is er geen precieze definitie en ziet iedereen in de term wat hij of zij er wil in zien:

Wie externe of zelfs grootschalige interne webprojecten beheert of wil opstarten, moet van vele markten thuis zijn. We geven een overzicht van het begrip Web2.0 en beperken ons tot die aspecten waar u onmiddellijk impact op heeft:

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Aarzel niet om uw bijkomende vragen over dit onderwerp vooraf door te spelen aan seminars@itworks.be.

 Volledig Programma

13.30u-14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u-14.15u
Web 2.0 Intro
(Bart De Waele)
14.15u-14.45u
Waarom u nog wakker moet liggen van html
(Bart De Waele, Netlash)
14.45u-15.05u
Webstandaarden als middel tot device-onafhankelijkheid, illustratie: Blindsurfer
(Roel Van Gils, Blindsurfer)
15.05u-15.45u
Beyond the page
(Bart De Waele)
15.45u-16.15u
Break met koffie/thee en versnaperingen
16.15u-17u00
AJAX: een nieuw webclient paradigma
(Paul Hermans, Amplexor)
17.00u-17u45
Vindbaarheid van websites: hoe scoor ik in search engines
(Peter Forret)
17.45u-18u15
Case study: Search Engine Marketing
(Bruno Brusselmans, Director Direct Services Delivery en e-Business & Contact Centre, SN Brussels Airlines )
18.15u-18u30
Samenvatting en besluit
()
18.30u
Einde van dit seminar, mogelijkheid tot napraten met drankje en hapje

 Sprekers


Bart De Waele (Netlash)

BARTDEWAELEBart De Waele studeerde in 1995 af als boekhouder – en raakte ongeveer op hetzelfde moment gepassioneerd door het nieuwe fenomeen internet.  Hij ging aan de slag bij KBC Bank (toenmalig Kredietbank), en werd Adviseur Elektronisch Bankieren (verantwoordelijk voor regio Meetjesland).  Tegelijkertijd professionaliseerde hij zich in zijn passie, en startte in 1999 als zelfstandig webdesigner.

In 2002 richtte hij samen met Dirk Sabbe de vennootschap Netlash op, een grafisch bureau gespecialiseerd in toegankelijk webdevelopment.
Ondertussen specialiseerde hij zich in informatie-architectuur en usability van websites.

Roel Van Gils (Blindsurfer)

Roel Van Gils is sinds kort een van de drijvende krachten achter BlindSurfer, een organisatie die hard aan de weg timmert om websites in ons land toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. Hij adviseert er bedrijven en overheden over de implementatie van internationale toegankelijkheidsrichtlijnen en organiseert praktische opleidingen voor web developers en content managers.

Sinds 1999 is Roel professioneel actief als web developer en ontwikkelde ondermeer websites voor de Vlaamse Media Maatschappij en de Vlaamse overheid. Zijn voornaamste interesses gaan uit naar front end development, usability en universeel ontwerp. Op verzoek schrijft Roel artikels over internettrends en nieuwe media, en hij post uiteraard regelmatig op de Blindsurfer Blog.

Paul Hermans (ProXML)
ProXML

Paul Hermans is onafhankelijk consultant op het vlak van:

  • XML; van alle mogelijke varianten van schematalen (XSD, RelaxNG, Schematron, NVDL) over XSLT/XQuery tot design en implementatie van hele XML pipeline architecturen. Hij is o.a. de XML architect van de "Dublin Core" gebaseerde web metadata infrastructuur van de Nederlandse overheid.
  • OWL/RDF(S), oftewel de semantische web stack. In die hoedanigheid is hij architect van een ambitieus cultureel erfgoed project geïnitieerd door de Provincie Limburg, met allerlei koppelingen naar ontologieën en thesauri in "SKOS".
  • Resource Oriented Computing en REST.

M.b.t. semantische web technologieën converteert hij legacy data naar RDF, voegt hij verschillende databronnen samen en ontwikkelt hij ontologieën om data te integreren en nieuwe data af te leiden.

Paul was hoofd electronisch uitgeven bij Ced.Samsom, deel van Wolters-Kluwer en verantwoordelijk voor het software pakket "Accon". Hij was stichter en zaakvoerder van ProText, een zeer gespecialiseerde dienstverlener op het vlak van SGML en later XML gebaseerde single-source publishing oplossingen. Hij maakte deel uit van het management team van Amplexor, een enterprise content management solution provider.

Bruno Brusselmans (SN Brussels Airlines)

BRUNOBRUSSELMANSBruno Brusselmans is 34 en Director of E-Business & Contact Centre (Direct Services Delivery) bij SN Brussels Airlines.  Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van SN's directe-verkoop strategie,  via het Contact Center en de e-business teams.  

Bruno Brusselmans' carrière verliep in de Internetwereld - voordien had hij een leidinggevende functie bij Digital Age Design sa/nv.

Peter Forret (Forret BVBA)

PETERFORRETPeter Forret is burg.ir. Computerwetenschappen.  Hij werkte voor Sopres, Keyware en Globalsign in zowel technische als business development functies.  In 2000 richtte hij mee Hypertrust op, waar hij de de online diensten Send2Store (storage van e-mailattachments) en Pixagogo (foto sharing) mee ontwierp.

Peter werkt sinds 2005 als zelfstandig consultant en spreker rond technische en conceptuele aspecten van nieuwe media pojecten, zoals security, hosting, social software en search engine optimalisatie.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->