Web 2.0: nieuwe trends in Web projecten

Web 2.0: nieuwe trends in Web projecten


Een executive overview van Webstandaarden, content syndicatie, Ajax, en Search engine Optimalisatie en Marketing

30 November 2005 (14.00-18.30)
Location: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 270 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »


This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Sprekers:


Bart De Waele (Netlash)

BARTDEWAELEBart De Waele studeerde in 1995 af als boekhouder – en raakte ongeveer op hetzelfde moment gepassioneerd door het nieuwe fenomeen internet.  Hij ging aan de slag bij KBC Bank (toenmalig Kredietbank), en werd Adviseur Elektronisch Bankieren (verantwoordelijk voor regio Meetjesland).  Tegelijkertijd professionaliseerde hij zich in zijn passie, en startte in 1999 als zelfstandig webdesigner.

In 2002 richtte hij samen met Dirk Sabbe de vennootschap Netlash op, een grafisch bureau gespecialiseerd in toegankelijk webdevelopment.
Ondertussen specialiseerde hij zich in informatie-architectuur en usability van websites.

Roel Van Gils (Blindsurfer)

Roel Van Gils is sinds kort een van de drijvende krachten achter BlindSurfer, een organisatie die hard aan de weg timmert om websites in ons land toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. Hij adviseert er bedrijven en overheden over de implementatie van internationale toegankelijkheidsrichtlijnen en organiseert praktische opleidingen voor web developers en content managers.

Sinds 1999 is Roel professioneel actief als web developer en ontwikkelde ondermeer websites voor de Vlaamse Media Maatschappij en de Vlaamse overheid. Zijn voornaamste interesses gaan uit naar front end development, usability en universeel ontwerp. Op verzoek schrijft Roel artikels over internettrends en nieuwe media, en hij post uiteraard regelmatig op de Blindsurfer Blog.

Paul Hermans (ProXML)
ProXML

Paul Hermans is onafhankelijk consultant op het vlak van:

  • XML; van alle mogelijke varianten van schematalen (XSD, RelaxNG, Schematron, NVDL) over XSLT/XQuery tot design en implementatie van hele XML pipeline architecturen. Hij is o.a. de XML architect van de "Dublin Core" gebaseerde web metadata infrastructuur van de Nederlandse overheid.
  • OWL/RDF(S), oftewel de semantische web stack. In die hoedanigheid is hij architect van een ambitieus cultureel erfgoed project geïnitieerd door de Provincie Limburg, met allerlei koppelingen naar ontologieën en thesauri in "SKOS".
  • Resource Oriented Computing en REST.

M.b.t. semantische web technologieën converteert hij legacy data naar RDF, voegt hij verschillende databronnen samen en ontwikkelt hij ontologieën om data te integreren en nieuwe data af te leiden.

Paul was hoofd electronisch uitgeven bij Ced.Samsom, deel van Wolters-Kluwer en verantwoordelijk voor het software pakket "Accon". Hij was stichter en zaakvoerder van ProText, een zeer gespecialiseerde dienstverlener op het vlak van SGML en later XML gebaseerde single-source publishing oplossingen. Hij maakte deel uit van het management team van Amplexor, een enterprise content management solution provider.

Bruno Brusselmans (SN Brussels Airlines)

BRUNOBRUSSELMANSBruno Brusselmans is 34 en Director of E-Business & Contact Centre (Direct Services Delivery) bij SN Brussels Airlines.  Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van SN's directe-verkoop strategie,  via het Contact Center en de e-business teams.  

Bruno Brusselmans' carrière verliep in de Internetwereld - voordien had hij een leidinggevende functie bij Digital Age Design sa/nv.

Peter Forret (Forret BVBA)

PETERFORRETPeter Forret is burg.ir. Computerwetenschappen.  Hij werkte voor Sopres, Keyware en Globalsign in zowel technische als business development functies.  In 2000 richtte hij mee Hypertrust op, waar hij de de online diensten Send2Store (storage van e-mailattachments) en Pixagogo (foto sharing) mee ontwierp.

Peter werkt sinds 2005 als zelfstandig consultant en spreker rond technische en conceptuele aspecten van nieuwe media pojecten, zoals security, hosting, social software en search engine optimalisatie.

AGENDA »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.