De Toekomst van ICT

De Toekomst van ICT


Het jaarlijks overzicht van de belangrijkste ICT thema's

4 October 2007 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

Op 4 oktober 2007 organiseert I.T. Works opnieuw het succesvolle seminar "De Toekomst van ICT". Tijdens dit speciaal event brengen een aantal topsprekers waaronder James Robertson, Peter Hinssen, Rick van der Lans, Stef Knaepkens en Patrick Van Eecke hun visie op wat er momenteel gebeurt en wat er nog gaat gebeuren in ICT, en hoe u hiermee rekening kan houden in uw IT strategie.

De 10de editie van dit seminar is minder technologisch getint dan de vorige. Het wordt immers steeds duidelijker dat de nieuwe technologieën en tools van de voorbije jaren de basisproblemen in IT niet hebben opgelost. Projecten duren te lang en gaan over budget, en leveren niet helemaal (in sommige gevallen helemaal niet) op wat de klant (intern of extern) gevraagd had. Het simpelweg vergroten van het team, meestal via outsourcing contracten, leidt heel vaak niet tot de gewenste resultaten. Het lijkt nuttiger om het projectbeheer te verbeteren en te bouwen aan een goed team, dat op intelligente en flexibele manier wordt uitgebreid via een outsourcing overeenkomst. Uiteraard is ook het aligneren van uw IT strategie met die van de business, en het continu meten en verbeteren van de performantie van uw IT organisatie van primordiaal belang.

Bovendien zullen er altijd "disruptive" technologies blijven komen die we niet in ons meerjarenplan konden voorspellen. Maar ook al kun je de toekomst niet voorspellen, bedrijven kunnen zich wel voorbereiden op dergelijke ingrijpende innovaties door te leren uit de fouten uit het verleden, en proberen om de nieuwste trends zoals Web 2.0, SaaS (software-as-a-service), BPM (Business Process Management), SOA (Service-Oriented Architectures), ... zo goed mogelijk in te passen in de eigen omgeving. Deze technologieën kunnen immers leiden tot een flexibele en klantgerichte IT organisatie.

Bedrijven staan onder steeds grotere druk om sneller in te spelen op nieuwe opportuniteiten, om meer klantgericht te zijn, maar terzelfdertijd moeten ze kosten besparen. Om dit alles te realiseren, hebben bedrijven een flexibelere IT organisatie nodig waarbij de klant en niet het produkt centraal staat. Dit impliceert dat bedrijven moeten afstappen van hun functionele, produkt en taakfocus, en een sterkere procesvisie ontwikkelen, waarbij processen de grenzen van departementen en zelfs de muren van individuele bedrijven kunnen overstijgen. Bovendien moet er door de sterkere vraag om "meer te doen met minder" gekeken worden naar alternatieve (out/off/in) sourcing mogelijkheden. Naast dit alles is het duidelijk dat de juridische dimensie van ICT steeds belangrijker wordt: hoe ver mag je gaan in de opslag van je kennis van een klant, en wat zijn de gevaren van de alternatieve sourcing oplossingen ?

Indien u als ICT-beslissingsnemer wil weten wat volgens deze experten de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen zijn in uw werkdomein, dan mag u dit uniek event niet missen.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is vooral bedoeld voor ICT-beslissingsnemers die betrokken zijn bij het maken van strategische keuzes in ICT development, services en outsourcing. Dit seminar geeft hen een overzicht van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen in ICT, zodat zij zich hierop kunnen voorbereiden. Hierbij mikken we vooral op IT managers, projectleiders, strategische planners, alsook op business en IT analisten en architecten.

Bovendien kunt u op dit event ideeën uitwisselen met talloze collega's die dezelfde uitdagingen tegemoet zien als uzelf.

AGENDA » SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.