De Toekomst van ICT

De Toekomst van ICT


Het jaarlijks overzicht van de belangrijkste ICT thema's

4 October 2007 (14-21)
Location: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »


This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Volledig Programma:
13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee en croissants
14.00u - 15.00u
Seeing the Future of IT Projects through Their Behaviour
(James Robertson, Principal, Atlantic Systems Guild)

Requirements-guru and "eminence grise" James Robertson presents his view on the future of IT projects by looking at how people’s "patterns of behaviour" influence project success.

People do projects. And, more than any other factor, it is the behaviour of the people working on the projects that determines success or failure. To have a positive influence on projects of the future it is essential to have an understanding of how and why people behave as they do. An effective way of understanding this is to look at the patterns—both beneficial and detrimental—of project behaviour.

In this keynote presentation, James presents some of these patterns, and discusses how they can affect the future of your organisation. Among the project behaviours that James shows you are:

This talk - presented in English - shows you how to recognise, and more importantly how to nurture or discourage, behaviour patterns that are present in your organisation.

15.00u - 15.45u
Naar een Klantgerichter IT
(Peter Hinssen, Voorzitter, Porthus NV)

Sommigen durven stellen dat het Web alles heeft veranderd, maar eigenlijk draait business nog steeds om het aanbieden van oplossingen die de klant wil. Met het Web is het echter wel mogelijk geworden om sneller, gerichter en intiemer met die klant te communiceren en samen te werken aan een oplossing. Uw IT organisatie en de oplossingen die u aanbiedt moeten steeds meer customer-centric worden als u uw klanten niet wil verliezen aan een concurrent die aan de andere kant van de wereld kan zitten ...

15.45u - 16.15u
Koffie/Thee en versnaperingen
16.15u - 17.00u
Het team – de vergeten factor: Waarom IT-ers geen garnalenpellers zijn
(Rick van der Lans, Directeur, R20/Consultancy)

Ondanks de vele nieuwe tools, technieken en technologieën van de voorbije jaren worden vele software-projecten nog steeds te laat en boven budget opgeleverd. Rick van der Lans geeft in deze presentatie zijn visie op hoe het dan wel verder moet met software-ontwikkeling.

17.00u-17.45u
De Toekomst van Sourcing: Out-Off-In ?
(Stef Knaepkens, Managing Partner, Kite Consultants)

Outsourcing is een term die sinds het einde van de jaren negentig populair werd in België en ondertussen neemt iedereen de term te pas en te onpas in de mond. Uit diverse studies blijkt dat outsourcing aan de ene kant razend populair is, maar aan de andere kant vaak niet leidt tot de gewenste resultaten. Wij vroegen Stef Knaepkens, Managing Partner bij Kite Consultants, om een balans op te maken en enkele pertinente vragen te stellen (en te beantwoorden) omtrent het fenomeen outsourcing:

17.45u-19.00u
Diner
19.00u-19.45u
Een Praktische Kijk op de IT Uitdagingen van Vandaag en Morgen
(Ludo Vandervelden, CIO, Toyota Motor Europe)

Vanuit zijn praktijkervaring bespreekt Ludo Vandervelden een aantal uitdagingen waar IT op dit moment mee worstelt, en suggereert hij een aantal oplossingen.

19.45u-20.30u
Toekomstige Uitdagingen voor Specialisten in ICT en Recht
(Patrick Van Eecke, DLA Piper)

Het is een beetje symbolisch dat we het laatste woord op dit seminar laten aan een jurist: heel wat IT contracten (bv. bij outsourcing) of relaties (bv. tussen werkgever en werknemer) eindigen immers ook in een juridische strijd, die vooraf vermeden had kunnen worden. Patrick Van Eecke zoomt in op een aantal thema's van dit seminar, en bundelt juridisch advies in een presentatie die u meer grip geeft op het juridische gladde ijs.

20.30u
Conclusies & Samenvatting
21.00u
Einde van dit Seminar

SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.