Informatieanalyse voor Business Intelligence

Informatieanalyse voor Business Intelligence


Een goede informatie-analyse is de beste basis voor een succesvolle BI-implementatie

3-4 December 2014 (10-18u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Erik Fransen
Prijs: 1250 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom deze cursus ?

Een goede informatieanalyse is de basis voor een succesvolle BI-implementatie. Business Intelligence wijkt echter op een aantal punten af van reguliere applicatie-ontwikkeling. Business Intelligence geeft grip en control op data, informatie en inzicht via datawarehouses en andere informatieproducten. De informatiebehoefte maar ook de resulterende informatieproducten zoals datawarehouses, rapportages en analytische toepassingen zijn voortdurend in beweging als gevolg van verandering in de business processen. De algemene methodieken voor informatieanalyse zijn dan niet voldoende in staat om met deze voortdurende verandering in de behoefte aan data, informatie en inzicht om te gaan: ze gaan vaak uit van vaststaande randvoorwaarden en zijn gericht op functionaliteit in plaats van het leveren van data, informatie en inzicht.

In deze tweedaagse special leert u wat erbij komt kijken om een goede informatieanalyse voor te bereiden, uit te voeren en terug te koppelen naar de uiteindelijke gebruikers. Om dit te bereiken wordt ingegaan op gangbare besturingsmodellen, proces- en informatiemodellen en de structuur en richting die deze geven bij het houden van interviews, uitvoeren van workshops en het zorgen voor een goede verslaglegging. Bij dit alles wordt het doel, een succesvolle BI-implementatie, in het achterhoofd gehouden.

U verlaat deze cursus met een verzameling van acht templates (sjablonen) die u in uw eigen praktijk direct kunt gaan toepassen.

Deze cursus is praktijkgericht met een gedegen conceptuele basis: de praktijk van de deelnemers en de docenten staat echter centraal binnen dit programma. De continue wisselwerking tussen actuele kennis en toepassing in de praktijk wordt met behulp van de aanwezige deskundigen direct aangepakt. De cursus wordt verzorgd door de professionals van Centennium BI expertisehuis. Dit staat er borg voor dat dit seminar niet slechts theorie bevat, maar ook in belangrijke mate praktisch toepasbaar is. De docenten zijn dagelijks actief in de praktijk van Business Intelligence en zijn experts in informatieanalyse voor BI.

Wat leert u uit deze cursus ?

Na het volgen van deze cursus bent u in staat om de randvoorwaarden voor een succesvolle informatieanalyse te benoemen, en om een complete informatieanalyse volgens het achtstappen-plan te doorlopen.

Door het volgen van deze cursus krijgt u inzicht in:

Voor wie is deze training bestemd ?

Deze crash course richt zich tot iedereen die zich bezighoudt met het vastleggen van informatiebehoeften binnen een organisatie, i.h.b. informatie-analisten, business analisten, functioneel beheerders, adviseurs, ...

Er zijn geen strikte toelatingseisen, maar affiniteit of enige ervaring met informatieanalyse en business intelligence of datawarehousing is gewenst.

AGENDA » SPREKERS » REGISTER »
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.