Integratie Oplossingen in de Praktijk: Vandaag en Morgen
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Integratie Oplossingen in de Praktijk: Vandaag en Morgen

  Een praktische kijk op de integratie-oplossingen-puzzel binnen en tussen bedrijven

   21 May 2015 (14-21u)
   Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
   Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door Vincent Verstraete

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Volledig Programma:
  13.30u - 14.00u
  Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
  14.00u - 15.00u
  Inleiding

  Integratie heeft een grote evolutie doorgemaakt: van traditionele integratie landschappen met puntoplossingen tot een wereld waar de Enterprise Service Bus tot dé belangrijkste slagader is uitgegroeid bij heel wat bedrijven. En integratie stopt meestal niet aan de grenzen van het bedrijf met B2B en - nog recenter - cloud integratie.

  Gezien het belang begint integratie in de context van deze complexe IT landschappen een uitgesproken bezorgdheid te worden voor de business. Welke kennis en competencies heeft mijn organisatie nodig om het integratie landschap onder controle te houden?

  In deze inleiding nemen we u even mee door de historiek van de integratie discipline, en in de volgende onderdelen zullen we trachten de verschillende aspecten van bovenstaande vraag te beantwoorden, hierbij ondersteund door voorbeelden uit volgende customer cases:

  • Colruyt: Opzet en uitbouw van een Integration Center of Excellence om de integratie van legacy applicaties en CoTS pakketten op een gestructureerde manier aan te pakken. Veel aandacht ook voor change management om van een eigen integratie-protocol naar de marktstandaarden te evolueren.
  • MIVB: Smarter Transportation door real-time event-gebaseerde integraties van devices, intelligente verwerking van deze events en real-time dashboards
  • Agentschap Binnenlands Bestuur: Introductie van integratie en SOA architectuur voor de optimale ondersteuning van de medewerkers van het Agentschap Binnenlands Bestuur en de lokale overheden in het kader van de verdere digitalisering van het toezicht op lokale overheden.
  • LCM: Implementatie van efficiëntere en flexibelere business processen d.m.v. introductie van SOA & BPM (Oracle SOA Suite technologie), met de verwerking van uitkeringsdossier als piloot project.
  14.00u - 15.00u
  Uitdagingen en impact van moderne trends ("digital business")

  De race naar "digital business" impacteert heel sterk de IT wereld, en in het bijzonder het integratie landschap. De traditionele uitdagingen worden nog versterkt en nieuwe uitdagingen dienen zich aan.

  • Welke uitdagingen zijn er ontstaan bij de introductie van pakketoplossingen zoals SAP, Oracle e-Business Suite, Siebel, Microsoft Dynamics... in een landschap van eigen ontwikkelde toepassingen en mainframes?
  • Welke uitdagingen komen er op ons af door een switch van interne naar externe procesoptimalisatie waarbij de klant als belangrijkste actor geldt?
  • Cloud oplossingen en platformen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hoe kunnen we voorkomen dat dit nieuwe silo's worden, m.a.w. hoe integreren we deze in het enterprise landschap?
  • Hoe zien we integratie in the Internet of Things (IoT)?
  • Mobiele applicaties zijn niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Hoe enablen we onze legacy systemen, mainframes, ... op een mobiele manier?
  • Welke uitdagingen introduceren deze externe integraties op vlak van non-functionals zoals security, performantie, onderhoud, informatie-opslag, ...?

  In dit deel brengen we de aandachtspunten en mogelijke oplossingen voor deze uitdagingen in kaart.

  16.00u - 16.30u
  Pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
  16.30u - 17.30u
  Integratie patronen en oplossingen

  In dit deel lichten we een aantal types van integratie toe, corresponderende integratie patronen en de nodige functionele en technische capabilities om deze patronen te ondersteunen. Voor de verschillende types oplossingen geven we ook kort een marktoverzicht.

  • Wat is het verschil tussen data, applicatie en proces integratie?
  • Wat is ETL, ESB, BPMS, messaging middleware ...?
  • Wat betekenen nieuwe platformen zoals Complex Event Processing (CEP), mobile gateway, machine-to-machine (M2M) platforms, ... en welke plaats krijgen ze in een enterprise IT landschap?
  • Wat is iPaaS en wanneer kies je voor iPaaS boven on-premise integratie platformen?

  Aan de hand van een aantal concrete business cases willen we ook de toepassing van deze principes en patronen in de praktijk presenteren. We lichten toe welke type van middleware componenten er gebruikt kunnen worden en hoe een referentie architectuur voor deze business use cases eruit ziet:

  • Intelligent Transportation
  • Integration Platform as a Service (iPaaS)
  • Product Master Data Management in Retail 2014
  17.30u - 18.00u
  Integratie en SOA

  Service Oriented Architecture kan niet zonder integratie, en SOA biedt in vele gevallen een duidelijke meerwaarde aan integratie-landschappen. In dit onderdeel willen we kort even inzoomen op de relatie tussen deze 2 disciplines, maar ook op de moderne evoluties in dit domein (micro-services anyone?).

  18.00u - 19.15u
  Diner
  19.15u - 20.30u
  Organisatorische uitdagingen

  De introductie of uitbouw van integratie als core IT discipline brengt ook op organisatorisch vlak uitdagingen met zich mee. Hoe uw bedrijf zich hierop kan organiseren is het onderwerp van dit laatste onderdeel:

  • Wat is er zo specifiek aan de Integratie skillset (vs applicatie developers)?
  • Wat is een Integration Competence Center (ICC) en wat zijn de voordelen?
  • Welke ICC modellen zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van elk deze modellen?
  • Hoe krijg ik een ICC uitgerold in mijn organisatie?

  Heel concreet wordt het voorbeeld van de opzet van een ICC bij Colruyt gebracht.

  20.30u - 21.00u
  Vragen, discussie en conclusie
  21.00u
  Einde seminar

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  JA, ik wil deelnemen !

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved