Van Idee tot Succes met het Innovatiecanvas

Did you see our webcasts about "Het Hybride Werken", "Consono's Dynizer", and "The Future of Bitcoin" ?

Van Idee tot Succes met het Innovatiecanvas


Stimuleer de startup spirit in uw bedrijf met het innovatiecanvas en de think-shape-try aanpak

25 April 2019 (13u30-20u30)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Filip Hendrickx
Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out these related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Wat leert u tijdens deze workshop?

De tijd van grote investeringen in slechts enkele ideeën is voorbij. Start-ups kunnen gevestigde bedrijven vlot voorbijsteken, dus om je voorsprong te verzekeren, moet je snel veel ideeën kunnen genereren, evalueren en elimineren. De beste ideeën ontwikkel je verder terwijl je continu valideert.

Toch worstelen de meeste bedrijven om dit in de praktijk toe te passen. Er wordt veel gesproken over ideeën maar weinig actie ondernomen. Men veronderstelt te weten wat de klant verwacht en nodig heeft (vaak onbewust!), maar toetst dit onvoldoende af. Er wordt veel ontwikkeld (software, maar ook processen, marketing, ...) vóór een idee zijn potentieel bewezen heeft. Hierdoor gaan veel tijd, geld en motivatie verloren.

Met het innovatiecanvas en de think-shape-try aanpak zetten we de stap van intern gedreven digitale transformatie naar innovatie gedreven door validatie vanuit de klant. Zowel voor nieuwe producten en services als voor verbeteringen eraan, geeft de aanpak een doeltreffend en concreet kader om snel van veel ideeën naar de meest relevante acties te gaan. Agile analyse en user story mapping helpen om snel de veelbelovende features te identificeren en implementeren.

Maar inhoud is slechts de helft van het verhaal. We bekijken ook hoe je een innovatieproces en innovatieteam opzet in jouw organisatie. Welke rollen en verantwoordelijkheden zijn er ? Hoe concreet moet jullie visie zijn ? Hoe stel je een sterk team samen ? Hoe zet je co-creatie met klanten en partners op ?

Praktijkvoorbeelden en oefeningen maken het concreet en laten je facilitatietechnieken ervaren die je de volgende dag al kan toepassen. Je krijgt ook heel wat concrete tips mee om van je eigen innovatieworkshops een succes te maken.

Welke vragen worden in deze workshop beantwoord?

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop richt zich op iedereen die innovatie in zijn onderneming wil ondersteunen of versterken, zowel teamleden in specifieke projecten als beheerders van innovatieportfolios en innovatieprocessen, in het bijzonder:

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deelname aan deze workshop.

 Volledig Programma

Opgelet: deze workshop begint om 13.30u, koffie/thee en croissants staan klaar vanaf 13.00u !

13.00u - 13.30u
Registratie, koffie/thee en croissants
13.30u
Het Innovatiecanvas

Het innovatiecanvas geeft structuur en focus aan onze ideeën en vermijdt ellenlange discussies. Daarnaast maakt het innovatiecanvas ook de link met de bestaande organisatie zichtbaar. Past het idee binnen onze visie, processen en business case verwachtingen ?

We bekijken het idee vanuit het standpunt van de klant:

We bekijken het idee vanuit het standpunt van de bestaande organisatie:

15.45u - 16.00u
Koffie/Thee en Versnaperingen
Think-Shape-Try-Scale

De think—shape—try-scale aanpak geeft structuur aan je validatieproces:

17.45u - 18.30u
Diner
Innovatieproces & Innovatieportfolio
20.00u - 20.30u
Vragen & Antwoorden, Discussie
20.30u
Einde van deze workshop

 Sprekers


Filip Hendrickx (altershape)
altershape

Dankzij 10 jaar ervaring als business consultant en voorafgaand 10 jaar ervaring in softwareontwikkeling en onderzoek, kan Filip vlot de koppeling maken tussen strategie en uitvoering. Filip volgt steeds een gestructureerde maar pragmatische aanpak. Hierin combineert hij klassieke business analyse-technieken met lean startup-technieken om tegemoet te komen aan de nood aan snellere en meer klantgerichte vernieuwing binnen een bestaande organisatie.

Filip richtte altershape op om bedrijven te helpen corporate startups te worden door middel van deze aanpak.

Filip organiseert als board member bij het IIBA Brussels Chapter heel wat events, en spreekt zelf regelmatig op internationale conferenties en seminaries.

Meer informatie over Filip vindt u natuurlijk ook op LinkedIn.

U kan Filip volgen op twitter via https://twitter.com/filiphdr.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->