Juridische Aspecten van IT

Juridische Aspecten van IT


Wat de IT manager en software ontwikkelaar horen te weten over IT en wetgeving.

8 February 2005 (14-18)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 300 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar?

IT beslissingsnemers worden vaak geconfronteerd met juridische aspecten van hun werk. Bedrijven moeten de kwaliteit van IT diensten en producten die ze afnemen, of zelf als onderdeel van hun dienstverlening leveren, in een juridische afdwingbare overeenkomst kunnen gieten.

IT als middel is evenmin altijd neutraal: niet alles wat mogelijk is, is toegelaten volgens algemene wetgeving (denk maar aan privacy-issues) en rond heel wat IT en softwaretoepassingen is in de loop der jaren specifieke regelgeving ontwikkeld (zoals rond de elektronische handtekening).

Ook al hoort de IT manager in de eerste plaats met zijn eigen vak bezig te zijn, hij of zij moet op zijn minst vertrouwd zijn met een aantal juridische aspecten van het gebruik van IT en de do's and don'ts bij het afsluiten van informaticacontracten.

We hebben dan ook 2 juristen uitgenodigd die hun praktijkervaring in een op maat geschreven programma hebben gegoten en zoveel mogelijk van uw vragen zullen beantwoorden.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Aarzel niet om uw bijkomende vragen over dit onderwerp vooraf door te spelen aan seminars@itworks.be.

 Volledig Programma

13.30u-14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u-15.45u
Juridische aspecten van IT
(Patrick Van Eecke, DLA Piper Rudnick Gray Cary )

Privacy

Security

Teksten en documenten

Intellectuele eigendom

15.45u-16.15u
Break met koffie/thee en versnaperingen
16.15u-18u00
Informaticacontracten nader bekeken
(Kristof De Vulder, DLA Piper Rudnick Gray Cary)

Algemeen kader

Software licenties en ontwikkeling

Diensten

18.00u
Einde van dit seminar, mogelijkheid tot napraten met drankje en hapje

 Sprekers


Kristof De Vulder (DLA Piper)

Kristof De VulderKristof De Vulder, Lic.Iur., is bij DLA Piper actief in het domein van het informaticarecht en telecommunicatierecht. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in het opstellen, nakijken en onderhandelen van ICT-contracten, SLA’s, en juridische bijstand in het kader van grootschalige ICT-projecten.

Kristof heeft in het bijzonder ervaring met:

  • Informatica- en telecommunicatierecht: opstellen, nakijken en onderhandelen van telecom-, licentie-, implementatie- en computercontracten, outsourcingovereenkomsten, Service Level Agreements en diepgaande studies van juridische problemen met betrekking tot het internet, privacy en intellectuele eigendom
  • Administratief recht: advies met betrekking tot de wetgeving overheidsopdrachten in de informatica- en telecommunicatiesector.

Kristof De Vulder is spreker op seminaries met betrekking tot ICT-recht en outsourcing en is tevens als redacteur verbonden aan juridische tijdschriften als TRD&I en NJW. Hij is tevens gastspreker tijdens het opleidingsonderdeel Informaticarecht onder verantwoordelijkheid van prof. Fabienne Brison aan de VUB en prof. Rogier De Corte aan de Universiteit Gent voor het onderwerp ICT-contracten. Tenslotte werkte hij mee aan de publicatie van verschillende boeken in deze materie en schrijft hij bijdagen voor de Juristenkrant, Datanews en Interactive.

Kristof wordt in de Legal 500 en de Chambers & Partners wordt vermeld als een topadvocaat op het vlak van ICT-contracten en outsourcing. Wij citeren hierbij de recente Chambers Global: "Clients describe Kristof De Vulder as nothing less than "the perfect outside counsel: open-minded, empathetic and proactive - he has a great future." His recent files include the co-ordination of a large IT-outsourcing for Amcor PET." De Legal 500 van 2006 omschreef hem als "an outstanding bright young lawyer."

Patrick Van Eecke (DLA Piper)
DLA Piper

Patrick Van Eecke, Lic.Iur., LL.M., is advocaat en leidt het e-business department van het internationale advocatenkantoor DLA Piper, dat 4200 advocaten telt in 30 landen en meer dan 60 kantoren.

Patrick Van Eecke wordt door de Legal 500 en de European Legal Experts aanbevolen als één van de topadvocaten inzake ICT recht in België. Hij is in de "Guide to the World's Leading Technology, Media & Telecommunications Lawyers" als eerste Belg gerangschikt en haalt daarin 's werelds top-20.

Patrick was in 2000-2001 research fellow bij de Law School of Stanford University, California, en schreef zijn doctoraat over de juridische aspecten van de elektronische handtekening. Hij is nauw betrokken bij allerlei research en consulting opdrachten voor de Europese Commissie en de Belgische regering. Tot juni 1999 was hij adviseur van de minister van Justitie over juridische aspecten van de informatiemaatschappij en was betrokken bij de totstandkoming van de wetgeving over de elektronische handtekening, computercriminaliteit, en onderscheppen van elektronische communicatie.

In de debatten in de Europese Raad vertegenwoordigde hij België als het ging over richtlijnen over de elektronische handtekening en e-commerce. Patrick is ook auteur van diverse publicaties over computercriminaliteit, elektronische handtekening, electronic contracting en privacy en is regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale conferenties. Hij is ook columnist in De Standaard over recht en e-business.

Patrick is docent aan de Universiteit Antwerpen, Faculteit Rechtsgeleerdheid, en gastdocent aan King's College (MSc Information Technology Law) and Queen Mary University of London (LL.M. Information Technology Law). Hij is auteur van diverse artikels en boeken met betrekking tot juridische aspecten van het internet en spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->