Juridische Aspecten van IT
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Juridische Aspecten van IT

  Wat moeten IT verantwoordelijken zeker weten over de wetgeving rond IT ?

    1 December 2011 (14-21)
   Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
   Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar?

  IT verantwoordelijken en beslissingsnemers worden steeds meer geconfronteerd met juridische aspecten van IT. Enerzijds is dit het gevolg van "The New Normal": naarmate informatie meer digitaal wordt opgeslagen, doorgegeven en verwerkt, speelt IT een steeds belangrijker rol. Anderzijds is er de toenemende "consumerisation" van IT, waardoor de grens tussen IT-infrastructuur op het werk en de privé-sfeer vervaagt, en het gebruik van o.a. laptops, smartphones, tablet computers, wi-fi, hotspots, VoIP, digitale camera's, social networks (Facebook, Twitter), on-line agenda's en allerlei cloud-based produktiviteitstoepassingen niet meer strikt aan de werksfeer gebonden zijn.

  Ook al hoort de IT manager in de eerste plaats met zijn eigen vak bezig te zijn, hij of zij moet op zijn minst vertrouwd zijn met een aantal juridische aspecten van het gebruik van IT, zeker wat de privacy, security, auteursrechten en intellectuele eigendom betreft, alsook het gebruik van Internet, Web sites en sociale netwerken. Telkens behandelen we de basisregels en gaan we in op een aantal praktische voorbeelden uit het dagelijkse leven van de IT beslissingsnemer. We hebben het in dit seminar vooral over Belgische IT-wetgeving, maar waar nodig worden gelijkenissen en verschillen met het recht in de buurlanden en in de Verenigde Staten aangehaald. In het bijzonder zullen we het ook hebben over de Digitale Agenda van de Europese Commissie.

  We hebben voor dit seminar Patrick Van Eecke uitgenodigd, een wereldvermaard jurist met een enorme praktijkervaring, die uw ICT vragen niet uit de weg zal gaan... Integendeel zelfs: hoe meer concrete en relevante vragen we kunnen beantwoorden, hoe beter.

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  • Wie verantwoordelijk is voor beslissingen rond email, HR applicaties, opslag en beveiliging van (persoons)gegevens en security.
  • Wie te maken heeft met nieuwe diensten rond social networks zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, blogging, ...
  • Wie betrokken is bij beslissingen rond mobiele hardware (smartphones, tablets, laptops, ...) en begaan is met de veiligheidsrisico's en privacy issues van de gegevens, of de intellectuele eigendom van zelf ontwikkelde applicaties.
  • Wie wil weten hoe trends zoals cloudhosting, always-on, location-aware apps, ... voor nieuwe uitdagingen zorgen voor de wetgever.
  • Wie de wetgeving rond IT wil vertalen in interne policies

  Aarzel niet om uw vragen over dit onderwerp vooraf door te spelen aan seminars@itworks.be.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  JA, ik wil deelnemen !

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved