Juridische Aspecten van IT

Juridische Aspecten van IT


Wat moeten IT verantwoordelijken zeker weten over de wetgeving rond IT ?

1 December 2011 (14-21)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar?

IT verantwoordelijken en beslissingsnemers worden steeds meer geconfronteerd met juridische aspecten van IT. Enerzijds is dit het gevolg van "The New Normal": naarmate informatie meer digitaal wordt opgeslagen, doorgegeven en verwerkt, speelt IT een steeds belangrijker rol. Anderzijds is er de toenemende "consumerisation" van IT, waardoor de grens tussen IT-infrastructuur op het werk en de privé-sfeer vervaagt, en het gebruik van o.a. laptops, smartphones, tablet computers, wi-fi, hotspots, VoIP, digitale camera's, social networks (Facebook, Twitter), on-line agenda's en allerlei cloud-based produktiviteitstoepassingen niet meer strikt aan de werksfeer gebonden zijn.

Ook al hoort de IT manager in de eerste plaats met zijn eigen vak bezig te zijn, hij of zij moet op zijn minst vertrouwd zijn met een aantal juridische aspecten van het gebruik van IT, zeker wat de privacy, security, auteursrechten en intellectuele eigendom betreft, alsook het gebruik van Internet, Web sites en sociale netwerken. Telkens behandelen we de basisregels en gaan we in op een aantal praktische voorbeelden uit het dagelijkse leven van de IT beslissingsnemer. We hebben het in dit seminar vooral over Belgische IT-wetgeving, maar waar nodig worden gelijkenissen en verschillen met het recht in de buurlanden en in de Verenigde Staten aangehaald. In het bijzonder zullen we het ook hebben over de Digitale Agenda van de Europese Commissie.

We hebben voor dit seminar Patrick Van Eecke uitgenodigd, een wereldvermaard jurist met een enorme praktijkervaring, die uw ICT vragen niet uit de weg zal gaan... Integendeel zelfs: hoe meer concrete en relevante vragen we kunnen beantwoorden, hoe beter.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Aarzel niet om uw vragen over dit onderwerp vooraf door te spelen aan seminars@itworks.be.

AGENDA » SPREKERS » REGISTER »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.