Privacy Aspecten van Big Data, CRM en Digital Marketing

Privacy Aspecten van Big Data, CRM en Digital Marketing


Alles over de juridische, privacy en data protection aspecten van big data, CRM, en digital marketing projecten

22 September 2016 (14-21u)
Locatie: Holiday Inn Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Patrick Van Eecke
Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar over de juridische aspecten van big data ?

Privacy is een hot topic. Iedereen die persoonsgegevens verzamelt, opslaat en gebruikt zou de wetgeving hierrond moeten kennen en respecteren. Die regelgeving wordt echter vaak als een oerwoud ervaren, dat enkel voor juristen toegankelijk is.

Dit seminar geeft niet-juristen, i.h.b. IT professionals die betrokken zijn bij CRM, big data en digital marketing projecten, een overzicht van de wetgeving in België en Europa. Zo hopen we dat er bij developers, architecten en project management een belletje gaat rinkelen indien ze de grens naderen van wat volgens de wetgeving mag en wat niet mag, en minstens hun bedrijfs- of externe juristen consulteren, met iets meer juridische kennis van de bestaande wetgeving en het gebruikte jargon.

Met CRM (customer relationship management, klantrelatiebeheer) centraliseren, personaliseren en optimaliseren bedrijven alle contacten met klanten. CRM systemen bevatten uiteraard persoonsgegevens, en worden bovendien meer en meer cloud-based.

Big Data is de hype van het moment in de ICT en marketing wereld, waarin mobiele apparaten, camera's, RFID tags, social media, intelligente energiemeters en vele andere sensoren genereren een constante stroom aan gegevens. We spreken over big data projecten:

onze huidige traditionele database-toepassingen overstijgt.

Big data biedt enorme mogelijkheden voor digital marketing en e-commerce: klanten kunnen zeer gedetailleerd in kaart worden gebracht, wat onbeperkte mogelijkheden biedt voor prospectie, cross-selling, gerichte advertising, loyalty programma's, marketing campagnes via e-mail of sociale media, ... Of zoals één van de Belgische topspelers op de big data markt het samenvat: "Listen bigger", "Learn faster" en "Execute smarter".

Het lijkt vanzelfsprekend dat je voor het personaliseren van je klantenrelatie, marketing en operations, ook persoonlijke informatie gebruikt. De wetgeving over het gebruik van persoonsgegevens is echter zeer uitgebreid en zeer strikt, waardoor vele big data, CRM en digital marketing projecten tegen de privacy wetgeving aanlopen.

Omdat projectleiders in IT en marketing niet goed weten hoe ver ze hierin mogen gaan, of hoe ze dit in hun voordeel kunnen ombouwen, hebben we dit uniek seminar ontwikkeld samen met Prof. Dr. Patrick Van Eecke (DLA Piper en Universiteit Antwerpen). Patrick is een ervaren en wereldvermaard jurist, gespecialiseerd in internetrecht, en de juridische aspecten van e-commerce, data protection, big data, electronische handtekeningen, advertising, e-government, ...

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is vooral bedoeld voor ontwikkelaars, architecten en project managers van big data en analytics projecten die meer willen weten over de juridische en privacy aspecten van data, en voor juristen in zoverre zij (nog) niet met de big data problematiek bezig zijn.

Aarzel niet om uw vragen over dit onderwerp vooraf door te sturen naar feedback@itworks.be.

Hieronder alvast enkele artikels die de discussie kunnen opstarten en u reeds op weg zetten:
AGENDA » SPREKERS » REGISTER »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.