Guerilla Knowledge Management: Wiki's, blogs en syndicatie
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Guerilla Knowledge Management: Wiki's, blogs en syndicatie

  Hoe light-weight collaboration en publishing tools vanop het publieke internet ingang vinden in het bedrijfsleven

   16 November 2005 (14-18)
   Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
   Prijs: 270 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar?

  De eerste generatie Knowledge Management was een hype die meer teleurstelling opriep dan enthousiasme. De argumentatie waarmee eerste-generatie Knowledge Management tools werden verkocht, was dan ook niet zo gezond: namelijk als een technologisch middel waarmee de kennis van medewerkers werd opgeslagen in een informatiesysteem en beschikbaar gemaakt. Waardoor die medewerkers meer vervangbaar, en dus goedkoper zouden worden. Dat alvast is een grote illusie gebleken: de tools waren te complex, en medewerkers niet gemotiveerd om ze te gebruiken.

    Verwant seminarie:
  Dit seminarie gaat in op nieuwe trends in gebruik van webtools binnen het bedrijf.
  Met "Web 2.0: nieuwe trends in Web projecten" lichten we nieuwe trends in externe webprojecten toe - u kan met korting inschrijven voor beide seminaries tegelijk.

  Hedendaags KM gaat eerder over het managen van mensen en processen, dan over het managen van kennis als object op zich. Technologie komt pas op de 2de plaats:

  • mensen gaan kennismanagement systemen toch niet gebruiken als ze daartoe niet gemotiveerd zijn
  • de complexiteit van KM tools is de grootste hinderpaal om ze te gebruiken

  Blogs, wiki's en rss-feeds zijn werkmiddelen die populair zijn geworden op het publieke internet, maar ook binnen de bedrijfsmuren worden ingezet als light-weight kennismanagement-systemen. Ze zijn goedkoop, eenvoudig en snel op te zetten en bieden van nature een aantal mogelijkheden tot interactie tussen de gebruikers.

  • Blogs kunnen een chronologisch overzicht geven van een project, of ingezet worden als bare-bones web content management systeem
  • Wiki's laten team samenwerken aan teksten "in progress", zoals technische of organisatorische documentatie, notities over nieuwe producten of diensten in ontwikkeling
  • RSS webfeeds zijn een standaard manier om nieuws te verspreiden en informatie in een verscheidenheid aan tools te herbruiken en hercombineren. In veel gevallen kunnen ze mee een oplossing zijn voor email-overload.

  In de gretigheid waarmee deze tools worden worden binnengehaald door projectgroepjes en IT mensen, (vaak zonder medeweten van het management), schuilt ook een risico. Net zoals met de wildgroei aan departementale intranets, kan de situatie technisch of organisatorisch onbeheersbaar worden. Ondanks alle hype rond blogs en wiki's als maatschappelijk fenomeen, of als marketing- en communicatie-instrument, is er weinig bekend over goed gebruik van die tools binnen de bedrijfsmuren.

  Verder is het belangrijk te weten in welke context ze kunnen worden ingezet, en wat de sterktes en zwaktes zijn ten opzichte van werkmiddelen die al langer bestaan: bulletin boards en discussielijsten of “out of the box” collaboration tools, zoals Groove of Sharepoint.

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  • Project managers die op zoek zijn naar manieren om de informatie en communicatie van een project te vergemakkelijken met eenvoudige middelen
  • Verantwoordelijken voor interne communicatie, kennis management en training
  • Wie betrokken is bij intranetprojecten, of verantwoordelijk voor emailsystemen en collaboration tools.

  Aarzel niet om uw bijkomende vragen over dit onderwerp vooraf door te spelen aan seminars@itworks.be.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved