Guerilla Knowledge Management: Wiki's, blogs en syndicatie

Guerilla Knowledge Management: Wiki's, blogs en syndicatie


Hoe light-weight collaboration en publishing tools vanop het publieke internet ingang vinden in het bedrijfsleven

16 November 2005 (14-18)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 270 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar?

De eerste generatie Knowledge Management was een hype die meer teleurstelling opriep dan enthousiasme. De argumentatie waarmee eerste-generatie Knowledge Management tools werden verkocht, was dan ook niet zo gezond: namelijk als een technologisch middel waarmee de kennis van medewerkers werd opgeslagen in een informatiesysteem en beschikbaar gemaakt. Waardoor die medewerkers meer vervangbaar, en dus goedkoper zouden worden. Dat alvast is een grote illusie gebleken: de tools waren te complex, en medewerkers niet gemotiveerd om ze te gebruiken.

  Verwant seminarie:
Dit seminarie gaat in op nieuwe trends in gebruik van webtools binnen het bedrijf.
Met "Web 2.0: nieuwe trends in Web projecten" lichten we nieuwe trends in externe webprojecten toe - u kan met korting inschrijven voor beide seminaries tegelijk.

Hedendaags KM gaat eerder over het managen van mensen en processen, dan over het managen van kennis als object op zich. Technologie komt pas op de 2de plaats:

Blogs, wiki's en rss-feeds zijn werkmiddelen die populair zijn geworden op het publieke internet, maar ook binnen de bedrijfsmuren worden ingezet als light-weight kennismanagement-systemen. Ze zijn goedkoop, eenvoudig en snel op te zetten en bieden van nature een aantal mogelijkheden tot interactie tussen de gebruikers.

In de gretigheid waarmee deze tools worden worden binnengehaald door projectgroepjes en IT mensen, (vaak zonder medeweten van het management), schuilt ook een risico. Net zoals met de wildgroei aan departementale intranets, kan de situatie technisch of organisatorisch onbeheersbaar worden. Ondanks alle hype rond blogs en wiki's als maatschappelijk fenomeen, of als marketing- en communicatie-instrument, is er weinig bekend over goed gebruik van die tools binnen de bedrijfsmuren.

Verder is het belangrijk te weten in welke context ze kunnen worden ingezet, en wat de sterktes en zwaktes zijn ten opzichte van werkmiddelen die al langer bestaan: bulletin boards en discussielijsten of “out of the box” collaboration tools, zoals Groove of Sharepoint.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Aarzel niet om uw bijkomende vragen over dit onderwerp vooraf door te spelen aan seminars@itworks.be.

AGENDA » SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.