Informatieanalyse en Logisch Databaseontwerp
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Informatieanalyse en Logisch Databaseontwerp

  Zeventiende sessie reeds van deze uitermate praktische en interactieve workshop

   4-6 May 2004 (9-17)
   Auberge du Pêcheur (Deurle/Sint-Martens-Latem (nabij Gent))
   Prijs: 1450 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars


  Leerobjectieven:

  Zestiende sessie reeds van deze uitermate praktische en interactieve workshop.
  U leert hierin een gestructureerde, geïntegreerde en moderne manier voor het ontwerpen van databases, gebaseerd op jarenlange ervaring met het bouwen van grote databases.
  Deze workshop is zeer interactief met vele voorbeelden en oefeningen. Hierdoor wordt het aantal deelnemers beperkt tot 25.

  Inleiding tot deze workshop

  In deze workshop wordt een gestructureerde methode voor het ontwerpen van relationele databases behandeld. De methode bestaat uit de volgende drie onderling gerelateerde fasen:

  • Informatieanalyse – Tijdens deze fase worden de informatiebehoeften van gebruikers geanalyseerd. Een moderne ontwerptechniek wordt hierbij gebruikt om de huidige en toekomstige behoeften te analyseren. De besproken techniek voldoet aan Unified Modelling Language (UML) en is afgeleid van een techniek genoemd Extended Entity Relationship (EER)
  • Logisch databaseontwerp – Het doel van logisch databaseontwerp is het afleiden van een logisch databasemodel (de relationele tabellen) van het informatiemodel. Hierbij wordt een algoritme gepresenteerd dat het ene model in het andere transformeert. De bekende normaalvormen worden gebruikt om de correctheid van dit soort modellen te controleren.
  • Fysiek databaseontwerp – Fysiek databaseontwerp richt zich op het creëren van een effectieve en efficiënte implementatie van het logische databasemodel gericht op een specifiek relationeel databasemanagement system. Hierbij moeten de mogelijkheden van het DBMS optimaal benut worden. Deze fase, ook al is zij onderdeel van de ontwerpmethode, is geen onderdeel van deze workshop. Dit onderwerp wordt in een aparte workshop behandeld.

  De workshop is zeer interactief. Met vele voorbeelden en oefeningen worden deelnemers uitgelegd hoe bepaalde aspecten van databaseontwerp werken.

  Waarom deze workshop ?

  Het doel van deze workshop is het aanleren van een gestructureerde, geïntegreerde en moderne methode voor het ontwerpen van databases.

  Voor wie is deze workshop bestemd ?

  Deze workshop is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken is bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van databases zoals:

  • databaseontwerpers en database-experts
  • databasebeheerders en programmeurs
  • informatieanalisten en systeemanalisten

  Deze driedaagse workshop is gericht op personen werkend met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie is aanbevolen.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved