Gestructureerd Databaseontwerp
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Gestructureerd Databaseontwerp

  Van Informatiebehoefte naar Tabelstructuur: Concepten, Aanpakken en Praktische Tips

   16-17 February 2011 (10-18u)
   Crowne Plaza Antwerpen (Antwerp, Belgium)
   Prijs: 1350 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Tijdens deze uitermate praktische en interactieve workshop leert u een gestructureerde, geïntegreerde en moderne manier voor het ontwerpen van relationele databases, gebaseerd op jarenlange ervaring met het bouwen van grote databases.

  Veruit de meeste databases die momenteel gebruikt worden zijn relationeel (IBM DB2, Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, Sybase, ...), en de data kan via de gestandaardiseerde taal SQL worden geraadpleegd, verwerkt en bewerkt. Helaas is het niet voldoende om SQL te kennen om relationele databases goed te kunnen ontwerpen, er zijn ook vele goede en minder goede aanpakken en diverse praktische do's en dont's in database-ontwerp.

  Deze praktische en pragmatische workshop bevat vele voorbeelden en oefeningen, en om een maximale interactie en optimale leerervaring te garanderen wordt het aantal deelnemers beperkt tot 24.

  Inleiding tot deze workshop

  In deze workshop wordt een gestructureerde methode voor het ontwerpen van relationele databases behandeld. De methode bestaat uit de volgende op elkaar afgestemde fasen:

  • Informatieanalyse Tijdens deze fase worden de informatiebehoeften van gebruikers geanalyseerd. Een moderne ontwerptechniek wordt hierbij gebruikt om de huidige en toekomstige behoeften te analyseren. De besproken techniek voldoet aan Unified Modelling Language (UML) en is afgeleid van een techniek genoemd Extended Entity Relationship (EER)
  • Logisch databaseontwerp Het doel van logisch databaseontwerp is het afleiden van een logisch databasemodel (de relationele tabellen) van het informatiemodel. Hierbij wordt een algoritme gepresenteerd dat het ene model in het andere transformeert. De bekende normaalvormen worden gebruikt om de correctheid van dit soort modellen te controleren.

  De workshop is zeer interactief. Met vele voorbeelden en oefeningen worden deelnemers uitgelegd hoe bepaalde aspecten van databaseontwerp werken.

  Deze cursus is een samenvatting van de jarenlange ervaringen van velen bij het bouwen van grote databases, zowel met IBM DB2, Oracle, Microsoft, MySQL, Sybase, of andere databaseservers. Deze workshop is dan ook volledig database-onafhankelijk.

  Waarom deze workshop ?

  Het doel van deze workshop is het aanleren van een gestructureerde, geïntegreerde en moderne methode voor het ontwerpen van relationele productiedatabases en datawarehouses.

  Voor wie is deze workshop bestemd ?

  Deze workshop is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken is bij het ontwerpen en ontwikkelen van relationele databases, waaronder:

  • databaseontwerpers en database-experten,
  • datawarehousespecialisten en database consultants,
  • databasebeheerders en programmeurs,
  • informatieanalisten en systeemanalisten

  Deze workshop is gericht op gebruikers met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie is aangewezen.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved