Lean Six Sigma MasterClass
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Lean Six Sigma MasterClass

  Verbeter de kwaliteit, snelheid en kostenstructuur van uw processen en produkten met behulp van Lean en Six Sigma technieken

    6 May 2010 (14-21u)
   Crowne Plaza Antwerpen (Antwerp, Belgium)
   Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands

  door door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit Seminar over Lean Six Sigma?

  Het doel van dit seminar is om u een beeld te geven van de beschikbare methodieken voor proces- en kwaliteitsverbetering. Wat is hun achtergrond? Hoe werken ze? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Aan de hand van voorbeelden en interactieve werkvormen zal niet alleen de theorie behandeld worden maar juist ook de praktijk. Hierdoor ontdekt u de mogelijkheden voor toepassing van deze methodieken in uw eigen organisatie.

  Deze Masterclass wordt verzorgd door Peter Matthijssen, consultant bij BiZZdesign en gecertificeerd Lean Six Sigma "Black Belt". Peter heeft ruime praktijkervaring als projectleider van verbeterprojecten en is auteur van het boek "Kwaliteitsverbetering van Processen" (BiZZdesign Academy 2008, ISBN: 978-90-79240-01-2, 88 blz). Dit boek, dat is gebaseerd op een praktijkcase, beschrijft op een toegankelijke manier een best practice aanpak voor procesverbetering en de bijbehorende technieken. Bij uw deelname ontvangt u een gratis exemplaar van dit boek.

  Dit seminar behandelt 3 methoden voor procesverbetering:

  • Bij Six Sigma is het doel verstoringen en problemen binnen bedrijfsprocessen op te sporen en te reduceren (waste reduction en waste management). Er is veel aandacht voor het meetbaar maken en meten van kwaliteit. De klant en de betrokkenheid van medewerkers staan centraal in een projectgerichte aanpak.
  • Binnen Lean Management draait het om het aanpakken van 7 standaardvormen van verspilling binnen bedrijfsprocessen. De verzameling van best practices leidt ertoe dat diensten/produkten sneller en goedkoper geleverd kunnen worden.
  • Het is niet per definitie zo dat het doorvoeren van verbeteringen in vele schakels binnen een bedrijfsproces de optimale oplossing is. Theory of Constraint legt de focus op het aanpakken van de zwakste schakel van een proces. Hiermee zijn, vaak zonder al te veel inspanning, flinke verbeteringen in het gehele proces te behalen.

  Tenslotte gaan we in op de methode die het beste van deze werelden combineert: Lean Six Sigma. We onderzoeken wat deze techniek te bieden heeft, hoe die kan toegepast worden, en vooral ook hoe u deze in uw bedrijf kan gebruiken om processen te verbeteren, en uw klanten aangenaam te verrassen in snelheid en kwaliteit.

  Waarom mag u dit seminar over Lean Six Sigma niet missen ?

  Concreet krijgt u antwoord op volgende vragen tijdens dit seminar:

  • Hoe kunnen we verspilling in onze organisatie minimaliseren ?
  • Presteren onze processen op het gewenste kwaliteitsniveau ?
  • Hoe kunnen we met minimale inspanning onze bedrijfsvoering significant verbeteren ?

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar is vooral bestemd voor organisaties die willen beginnen (of reeds actief bezig zijn) met het verbeteren van hun processen, en hiermee hun kwaliteit. Eerst waren het vooral de industriële organisaties die methodieken zoals Six Sigma, Lean Management en Theory of Constraint in de armen sloten. Juist ook voor dienstverlenende of gegevensverwerkende organisaties blijken de methodieken enorm krachtig. Kwaliteit van processen en produkten is belangrijk voor uw klanten, maar bepaalt ook voor een belangrijk deel de kosten die met deze processen samenhangen, niet onbelangrijk in deze tijden van economische onrust.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved