Ontwerpen van een Moderne Data-Architectuur

Ontwerpen van een Moderne Data-Architectuur


Praktische tips, ervaringen, richtlijnen, do's en don'ts bij het opstellen van een stappenplan voor een complete, correcte, effectieve en toekomstbestendige data-architectuur

11-12 March 2020 (14-21u)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans
Prijs: 1450 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the NEXT SESSION

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

Digital transformation, datagedreven werken en de "informatie-economie" zijn populaire termen in de boardroom. De reden: organisaties willen meer met data doen. Ze hebben behoefte aan data science, self-service BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI. Data moet breder, efficiënter en effectiever ingezet worden.

Helaas is vaak de rek uit de bestaande systemen, zoals het datawarehouse en de transactionele systemen. Voor veel organisaties is het dan ook tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur.

Maar een data-architectuur ontwerpen doe je niet elke dag. Dit tweedaagse seminar geeft antwoord op veel vragen die gesteld worden tijdens het ontwerpen van een moderne data-architectuur door middel van richtlijnen, tips en ontwerpregels. Concepten en technologieën als data lakes, big data, datavault, cloud, datavirtualisatie, Hadoop, NoSQL en data warehouse automation komen hierbij ruim aan bod.

Het seminar is gebaseerd op praktijkervaringen die de laatste jaren zijn opgedaan bij het uitdenken en realiseren van moderne data-architecturen.

Wat leert u tijdens dit seminar ?

Dit seminar kent diverse hoofdonderwerpen:

  1. Inleiding: wat is een data-architectuur?
  2. Overzicht van nieuwe technologieën voor opslag, verwerking en analyse van data
  3. Ontwerp-aspecten van data-architecturen
  4. Vernieuwende data-architecturen
  5. Stappenplan voor het opstellen van een complete en correcte data-architectuur

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit tweedaags seminar is gericht op iedereen die bezig is met data, en aanvoelt dat een nieuwe, moderne, toekomstbestendige data-architectuur in zijn of haar bedrijf nodig is.

Dit zijn o.a. Chief Data Officers (CDO's), ICT en Enterprise architecten, data analysten, data warehouse ontwerpers en architecten, solution architects, data scientists, technology planners, IT en data consultants, ...

In dit seminar met Rick van der Lans krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken:

AGENDA » SPREKERS » REGISTER »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.