Microservices: Ontwerp, Bouw en Inrichting
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Microservices: Ontwerp, Bouw en Inrichting

  Inspirerend en intensief seminar over deze belangrijke nieuwe trend in software-ontwikkeling

   10 November 2016 (14-21u)
   Parker Hotel (Diegem)
   Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door Sander Hoogendoorn

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Wat is een Microservices Architectuur ?

  Het ontwikkelen en onderhouden van monolitische systemen levert organisaties al jaren grote uitdagingen op, met hoge kosten en lange doorlooptijden tot gevolg. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, proberen organisaties hun software te componentiseren, ooit de grote beloftes van component-based development (CBD) en service-georiënteerde architecturen (SOA).

  Het nieuwste architectuurprincipe microservices lijkt veelbelovend om die CBD en SOA beloftes waar te maken: verkorte time-to-market, schaalbaarheid, autonomie, uitwisselbaarheid van technologie en van databases. Daarnaast zijn de uitdagingen bij het succesvol implementeren van microservices groot.

  Omdat dit een vrij nieuw maar volgens ons behoorlijk veelbelovend thema is bij software-ontwikkeling, organiseren we samen met agile expert Sander Hoogendoorn dit gloednieuw namiddagseminar. Dit seminar geeft naast een algemeen overzicht van microservice architecturen, ook een praktisch antwoord op deze en andere vragen:

  • Wat zijn de sterktes en zwaktes van microservices ?
  • Welke problemen kan je oplossen met microservices en welke niet ?
  • Hoe worden microservices ontworpen, ontwikkeld en in productie genomen ?
  • Wat maakt een component of service uiteindelijk een microservice ?
  • Waarom is de rol van testen belangrijker in een microservices-architectuur ?
  • Hoe verandert de samenwerking tussen analisten, ontwikkelaars, testers en beheerders als een organisatie omschakelt ?
  • Hoe leidt dit tot continuous integratie en continuous delivery, en hoe ontwerp je dan de deployment pipeline ?

  Waarom dit seminar over Microservices Architecturen ?

  Vanuit zijn ervaringen in agile, Scrum, requirements, software architectuur en code vertelt onafhankelijk coach en software architect Sander Hoogendoorn over de reis die het implementeren van een landschap van microservices is. Hij beantwoordt daarbij vragen over het modelleren en ontwerpen van services, de juiste granulariteit van applicaties en services, de communicatie tussen services, design patterns, het testen van applicaties en services, en het inrichten van deployment pipelines. Rijkelijk geïllustreerd met praktijkvoorbeelden geeft Sander zo een kristalhelder inzicht in deze veelbelovende technologie, in het bijzonder in het ontwerp en bouwen van microservices.

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  De materie en de vele praktijkvoorbeelden in dit seminar hebben tot doel de kwaliteit en productiviteit van uw projecten te vergroten. Of u nu de onderhoudbaarheid van uw software, de doorlooptijd van idee naar implementatie, het componentiseren van bestaande software, een spaghetti-architectuur of een andere noodzaak hebt om eens naar microservices te kijken, u zal in dit seminar ideeëen en inspiratie opdoen om die problemen aan te pakken.

  Het seminar is daarom belangrijk voor iedereen die betrokken is bij software development projecten: opdrachtgevers, IT-managers, projectmanagers, product owners (in spe), software architecten, informatieanalisten, ontwerpers, ontwikkelaars en natuurlijk testers.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  JA, ik wil deelnemen !

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved