NOSQL en het Niet-Relationele Databaselandschap
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  NOSQL en het Niet-Relationele Databaselandschap

  Wat heeft deze nieuwe wind in databaseland u te bieden ?

   19 May 2010 (14-18u30)
   Pullman Diegem (Diegem)
   Prijs: 280 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar over NOSQL ?

  Velen, vooral in de open source community, zijn tot de conclusie gekomen dat de relationele databasetechnologie niet een "one-size-fits-all" oplossing is voor alle opslagproblemen. Een nieuwe generatie databaseservers stond op met eigen databasetalen (niet SQL of toch Not-Only-SQL (NOSQL)) en eigenaardige namen zoals Voldemort, CouchDB, Cassandra, ..., maar met mogelijkheden zoals massive scalability, high availability en lage kostprijs, die u bij klassieke SQL-gebaseerde databaseservers niet zomaar mag verwachten of serieus gaat voor betalen.

  NOSQL is een vlag die vele (te veel?) ladingen dekt, een gemeenschappelijke noemer voor een resem aan nieuwe databasetechnologieën die het relationele model in vraag stellen als de ultieme (of enige) oplossing voor alle databasebehoeftes. Deze technologie ontstond in de loop van de voorbije twee jaar in de schoot van grote internetspelers zoals Google, Facebook en Amazon, en kent nu zijn opmars in de IT wereld voor verschillende toepassingen als data mining, opslag, applicatieontwikkeling en content services.

  De NOSQL revolutie kan zich meten aan die van XML: tientallen nieuwe projecten en spelers die opkomen in een zich nog stabiliserende markt. Meer gevestigde waarden of oudere exotische producten die hun wagonnetje aan de hype-trein willen hangen. Keuzes maken tussen de vele NOSQL tools en concepten is dan ook niet eenvoudig. We mogen ook verwachten dat de leveranciers van SQL-gebaseerde databaseservers op termijn interessante concepten uit de NOSQL wereld zullen implementeren, zoals we ook gezien hebben bij de object databases in de jaren 90 en de XML databases in het begin van de 21ste eeuw. Daarom is het belangrijk om nu reeds de belangrijkste NOSQL concepten te bestuderen, om aldus een gefundeerde databasekeuze te maken.

  Dit seminar wil u de juiste kennis en inzichten verschaffen die u nodig hebt om goede keuzes te maken voor uw NOSQL-gebaseerde toepassingen, maar kadert eveneens de hele NOSQL revolutie in een pragmatisch kader van evoluerende inzichten rond software ontwikkeling, zodat u beter beslagen op het ijs komt in uw gesprekken met toekomstige producten- en dienstenleveranciers.

  Er waait een nieuwe wind doorheen databaseland en die waait door het grote succes van Facebook, Google en Amazon harder dan u momenteel misschien denkt. Vroeg of laat zal u hiervan ook in uw bedrijf de impact ("windfall") merken, en u kan u hierop uitstekend voorbereiden met dit uniek namiddagseminar dat gepresenteerd wordt door een deskundige terzake.

  Waarom mag u dit seminar over NOSQL niet missen ?

  Concreet krijgt u antwoord op volgende vragen tijdens dit seminar:

  • Wat betekent NOSQL, en wat kan dit voor u betekenen ?
  • Welke NOSQL concepten en variaties bestaan er op dit moment, en welke zijn voor u belangrijk ?
  • Welke implementaties zijn er beschikbaar, en wat is hun status ?
  • Voor welke toepassingen zijn deze concepten en tools het meest geschikt ?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van deze nieuwe technologie ?
  • Waar gaat de NOSQL revolutie naar toe ?

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar is vooral interessant voor:

  • Software engineers en -architecten
  • ICT infrastructuurarchitecten
  • Systeembeheerders
  • Database managers

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved