Open Source Business Intelligence

Open Source Business Intelligence


Open source alternatieven voor de inrichting van uw BI stack, met een overzicht van tools, leveranciers, kosten en valkuilen

4 June 2009 (14-21u)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 590 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Dit seminar geeft u in één dag een volledig overzicht van de mogelijkheden van Open Source Business Intelligence, alsook de tools en de leveranciers die voor deze toepassingen beschikbaar zijn, en natuurlijk ook de kosten en valkuilen waar u rekening mee moet houden. Jos brengt daarbij een realistisch en pragmatisch beeld van de open source BI markt, de voor- en nadelen, en de sterktes en zwaktes.

Business Intelligence (BI) was tot enkele jaren terug een privilege van grote organisaties die dankzij uitbundige budgetten hun voordeel konden doen met deze oplossingen. Organisaties die geïnteresseerd waren in BI tools keken dan voornamelijk naar de produkten van Business Objects, Cognos, IBM, Informatica, Microsoft, MicroStrategy, Oracle, SAS en noem maar op. Inmiddels zijn er verschillende ontwikkelingen gaande die BI toegankelijk maken voor élke organisatie en élke gebruiker, zoals het standaard toevoegen van BI functionaliteit aan databases of office pakketten. De belangrijkste ontwikkeling is echter het ontstaan van een verzameling Open Source BI hulpmiddelen én diverse professionele organisaties die een complete Open Source BI stack leveren en ondersteunen.

Waar we de afgelopen jaren een groeiend aandeel zagen van Linux, Open Office en MySQL zou dat ook wel eens kunnen gaan gebeuren met Pentaho en JasperSoft. De hamvraag is: betaal je zoveel meer aan aankoop- en licentiekosten en onderhoudskontrakten bij de genoemde commerciële bedrijven om hun dure marketing en sales organisatie te betalen, of hebben zij inderdaad meer functionaliteit, kwaliteit en ondersteuning te bieden ? Dit seminar geeft u het inzicht dat u nodig heeft om te kunnen beoordelen welke oplossingen beschikbaar en nuttig zijn voor u, of de inzet van Open Source binnen uw BI software strategie zinvol is, én de wijze waarop u dat kunt doen.

Welke vragen worden op dit seminar beantwoord ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die direct of indirect is betrokken bij het evalueren, selecteren, implementeren, ondersteunen of gebruiken van Business Intelligence in een organisatie:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee, eventueel ook Solutions Expo
14.00u
Aanvang seminar
14.00u-14.30u
Open Source introductie
14.30u-14.40u
Open Source BI Overzicht
15.00u-15u50
Data Warehousing deel 1
15.50u-16.10u
Koffie/Thee Break met versnaperingen, eventueel ook Solutions Expo
16.10u-16.50u
Data Warehousing deel 2
16.50u-18.00u
Een Vergelijking van BI Suites, deel 1
18.00u-19.20u
Diner met eventueel ook Solutions Expo
19.20u-20.00u
Een Vergelijking van BI Suites, deel 2
20.00u-20.40u
Analyse en Corporate Performance Management
20.40u
Samenvatting en Conclusies
21.00u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Jos van Dongen (Tholis Consulting)
Tholis Consulting

Jos van Dongen is één van de meest toonaangevende analysten, auteurs en sprekers over open source business intelligence in Europa. Hij is sinds 1990 actief op het gebied van software ontwikkeling, business intelligence, databases en datawarehouses. Gedurende zijn carrière heeft hij een schat aan ervaring opgedaan met vrijwel alle leidende BI tools en databases. Hij implementeerde met succes diverse BI oplossingen in zowel private als overheidsorganisaties. In 2003 startte hij de nieuwe BI consultancy organisatie Tholis Consulting als onafhankelijk consultant, trainer en projectmanager.

Vanaf 2006 publiceert hij over nieuwe BI en Datawarehouse ontwikkelingen in Database Magazine. Zijn serie artikels over Open Source BI werd recent gereviseerd en gepubliceerd als boek "Low cost, high value ?". Jos is de co-auteur van het eerste boek over open source business intelligence "Pentaho Solutions: Business Intelligence and Data Warehousing with Pentaho and MySQL", gepubliceerd door Wiley in August 2009. Ook spreekt hij regelmatig over deze onderwerpen in binnen- en buitenland en adviseert hij organisaties over de inzet van Open Source BI hulpmiddelen.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->