Open Source Business Intelligence

Open Source Business Intelligence


Open source alternatieven voor de inrichting van uw BI stack, met een overzicht van tools, leveranciers, kosten en valkuilen

24 September 2009 (14-21u)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 590 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Sprekers:


Jos van Dongen (Tholis Consulting)
Tholis Consulting

Jos van Dongen is één van de meest toonaangevende analysten, auteurs en sprekers over open source business intelligence in Europa. Hij is sinds 1990 actief op het gebied van software ontwikkeling, business intelligence, databases en datawarehouses. Gedurende zijn carrière heeft hij een schat aan ervaring opgedaan met vrijwel alle leidende BI tools en databases. Hij implementeerde met succes diverse BI oplossingen in zowel private als overheidsorganisaties. In 2003 startte hij de nieuwe BI consultancy organisatie Tholis Consulting als onafhankelijk consultant, trainer en projectmanager.

Vanaf 2006 publiceert hij over nieuwe BI en Datawarehouse ontwikkelingen in Database Magazine. Zijn serie artikels over Open Source BI werd recent gereviseerd en gepubliceerd als boek "Low cost, high value ?". Jos is de co-auteur van het eerste boek over open source business intelligence "Pentaho Solutions: Business Intelligence and Data Warehousing with Pentaho and MySQL", gepubliceerd door Wiley in August 2009. Ook spreekt hij regelmatig over deze onderwerpen in binnen- en buitenland en adviseert hij organisaties over de inzet van Open Source BI hulpmiddelen.

AGENDA »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.