Open Source Business Intelligence
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Open Source Business Intelligence

  Open source alternatieven voor de inrichting van uw BI stack, met een overzicht van tools, leveranciers, kosten en valkuilen

   11 March 2010 (14-21u)
   Pullman Diegem (Diegem)
   Prijs: 590 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar over open source business intelligence ?

  Business Intelligence (BI) was tot enkele jaren terug een privilege van grote organisaties die dankzij uitbundige budgetten hun voordeel konden doen met deze oplossingen. Organisaties die geïnteresseerd waren in BI tools keken dan voornamelijk naar de produkten van Business Objects, Cognos, IBM, Informatica, Microsoft, MicroStrategy, Oracle, SAS en noem maar op. Inmiddels zijn er verschillende ontwikkelingen gaande die BI toegankelijk maken voor élke organisatie en élke gebruiker. Denk daarbij aan Oracle en in grotere mate Microsoft, die BI functionaliteit toevoegden aan hun databases of office pakketten en daardoor de instapdrempel tot BI verlaagden. De belangrijkste ontwikkeling is echter het ontstaan van een verzameling Open Source BI hulpmiddelen én diverse professionele organisaties die een complete Open Source BI stack kunnen leveren en ondersteunen.

  Maar wat is de status van open source business intelligence tools en suites ? Zijn BI suites als Pentaho en JasperSoft reeds volwassen genoeg om te wedijveren met de gevestigde commerciële BI waarden ? Kan MySQL gebruikt worden als analytische of als datawarehouse database, en zoniet, welke alternatieven zijn er beschikbaar ? Welke open source business intelligence tools zijn beschikbaar voor rapportering, OLAP, analytics, corporate performance management (CPM), ... ? Wat zijn de kosten en de valkuilen waar u rekening moet mee houden ?

  De open source revolutie wordt aangevoerd door Linux, OpenOffice en MySQL, maar hetzelfde zou ook wel eens kunnen gaan gebeuren met Pentaho en JasperSoft, de 2 toonaangevende commerciële open source BI leveranciers. De hamvraag is: betaal je zoveel meer aan aankoop- en licentiekosten en onderhoudskontrakten bij de genoemde commerciële bedrijven om hun dure marketing en sales organisatie te betalen, of hebben zij inderdaad meer functionaliteit, kwaliteit en ondersteuning te bieden ? Dit seminar geeft u het inzicht dat u nodig hebt om te kunnen beoordelen welke oplossingen beschikbaar en nuttig zijn voor u, of de inzet van Open Source binnen uw BI software strategie zinvol is, én de wijze waarop u dat kunt doen.

  Dit seminar geeft u in één dag een volledig overzicht van de mogelijkheden van Open Source Business Intelligence, alsook de tools en de leveranciers die voor deze toepassingen beschikbaar zijn, en natuurlijk ook de kosten en valkuilen waar u rekening mee moet houden. Jos brengt daarbij een realistisch en pragmatisch beeld van de open source BI markt, de voor- en nadelen, en de sterktes en zwaktes.

  Welke vragen worden beantwoord op dit seminar over open source BI ?

  • Wat is Open Source BI, en welke tools en leveranciers zijn er beschikbaar ?
  • Is Open Source BI altijd goedkoper en welke kosteneffectieve alternatieven zijn er ?
  • Hoe richt ik een Open of Mixed Source BI stack in ?
  • Kan ik een 100% gratis BI architectuur inrichten ?
  • Hoe en waar start ik met open source BI ?

  Voor wie is dit open source business intelligence seminar bestemd ?

  Dit seminar is bedoeld voor iedereen die direct of indirect is betrokken bij het evalueren, selecteren, implementeren, ondersteunen of gebruiken van Business Intelligence (BI) in een organisatie. Zowel IT als business krijgt op dit seminar inzicht in de haalbaarheid van het gebruik van open source BI software

  • Business Intelligence & Datawarehousing specialisten en consultants
  • IT managers en BI projectleiders
  • IT Architecten
  • Informatie managers
  • Database analisten en -administrators

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved