Praktijkervaringen met Data Vault

Praktijkervaringen met Data Vault


Wat is Data Vault, waarom is dit nuttig, en wie gebruikt dit ?

11 September 2014 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Antoine Stelma
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU » AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar boordevol praktijkervaringen met de Datamodelleringsaanpak Data Vault ?

Data Vault modellering werd de afgelopen jaren een populaire standaard voor het modelleren van data warehouses, in het bijzonder voor strategisch belangrijke Enterprise Data Warehouses (EDW). Vergeleken met andere aanpakken is Data Vault modellering een grote verandering - een nieuwe manier van denken over data warehousemodellering.

Deze cursus is een brede en intensieve kennismaking met Data Vault, dé de-facto standaard voor het modelleren van het moderne datawarehouse. Het Data Vault model biedt een sterke basis voor een eenvoudig uitbreidbaar, auditeerbaar en schaalbaar datawarehouse.

Deze cursus gaat in op de business waarde van Data Vault, de basisregels, de voornaamste ontwerpkeuzes en er wordt ingegaan op het modelleren van een Data Vault aan de hand van een praktijkcase.

Dit wordt aangevuld met diverse concrete cases uit de praktijk, waarbij u op basis van een business case inzicht krijgt wat de toegevoegde waarde van Data Vault is, op welke wijze het project is opgezet en uitgevoerd, en welke concrete lessen er geleerd zijn tijdens analyse, ontwerp, ontwikkeling en implementatie van de Data Vault georiënteerde datawarehouses. Centennium BI expertisehuis heeft jaren ervaring met het modelleren van Data Vault datawarehouses en ondersteunde reeds tientallen klanten (profit en non-profit) tijdens analyse, ontwerp, ontwikkeling en implementatie van datawarehouse gebaseerd op data vault. Tijdens dit seminar worden de Data Vault-ervaringen van grote organisaties uit de Finance, Utilities, Pharma en Gemeentelijke overheid met u gedeeld, waarin de vertaling van de concepten naar de praktijk voorop staat.

De cursus wordt verzorgd door de professionals van Centennium BI expertisehuis. Dit staat er borg voor dat dit seminar niet slechts theorie bevat, maar ook in belangrijke mate praktisch toepasbaar is. De docenten zijn dagelijks actief in de praktijk van Business Intelligence en Datawarehousing.

Wat leert u in dit seminar over praktijkervaringen met Data Vault ?

Na het volgen van deze cursus kent u de basisconcepten van Data Vault (Hub, Link, Satelliet) en bent u in staat om een eenvoudige Data Vault te ontwerpen conform de geldende regels en best practices. U begrijpt de relatie tussen bedrijfsprocessen en de relatie met Data Vault, de cruciale rol van de business keys bij integratie van data en het verschil in positionering van de harde en zachte business rules in het datawarehouse.

Door het volgen van deze cursus krijgt u inzicht in:

Doelgroep: voor wie is dit seminar bestemd ?

De cursus is gericht op business intelligence en data warehousing professionals. Deze cursus is ideaal voor eenieder die kennis wil maken met Data Vault of op het punt staat om met Data Vault aan de slag te gaan en wil begrijpen wat Data Vault daadwerkelijk inhoudt.

We mikken daarbij in de eerste plaats op de volgende betrokkenen bij uw datawarehouse:

(Project)managers, informatieanalisten, business analisten, datawarehouse-specialisten, ETL-specialisten, architecten, datamodellers, database administrators, informatieanalisten, functioneel ontwerpers, technisch ontwerpers, en eenieder die in aanraking komt met het ontwerpen en realiseren van datawarehouses en meer wil weten over Data Vault.

De praktijk van de deelnemers en de docenten heeft een centrale plek binnen het programma. De continue wisselwerking tussen actuele kennis en toepassing in de praktijk wordt met behulp van de aanwezige deskundigen direct aangepakt. Gezien de Data Vault concepten sterk gerelateerd zijn aan de werking van de business, zullen ook deelnemers met een business perspectief profiteren van deze cursus.

Er is geen voorkennis vereist, maar affiniteit en enige ervaring met informatieanalyse en business intelligence of datawarehousing is gewenst.

AGENDA » SPREKERS » REGISTER »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.