Project Managers gaan Agile
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Project Managers gaan Agile

  Hoe PRINCE2 en Agile Development pragmatisch samen gebruiken ?

   24 October 2013 (14-21u)
   Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
   Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar ?

  Heel wat bedrijven, organisaties, teams en individuen willen project management goed gaan inrichten. Hierbij komen ze al heel snel in aanraking met methodes en frameworks zoals PRINCE2® en PMBoK™. Het overheersende gevoel hierbij is dan: "Wat een bureaucratie". De overstap naar agile volgt bijna automatisch, heel vaak komen ze dan bij de Scrum methode. Het nieuwe overheersende gevoel bij het team is: "Nu kunnen we ontwikkelen ! (Yes, we can)", maar bij senior management: "Geen idee wat er gebeurt ...".

  In beide gevallen is er in het huidige economisch klimaat zo goed als geen tijd om de kern van de frameworks en methodes grondig te leren kennen. En toch kunnen we winnen door beide te combineren: bestaande standaarden aanvullen met agile principes. Het werkt! Echt!

  Wat leert u uit dit seminar ?

  Dit seminar legt de link tussen de al goed ingeburgerde PRINCE2® project management methodiek en de agile wereld. Na een korte opfrissing van zowel PRINCE2 als Agile bespreken we in detail hoe de PRINCE2 principes van toepassing zijn in een agile omgeving, en hoe het Agile Manifesto en haar agile principes van toepassing zijn binnen een PRINCE2® omgeving.

  Het seminar gaat verder met een case study waarin PRINCE2® getailored is om de Scrum practices te implementeren zodat zowel de verwachting van senior management team werd ingevuld om PRINCE2 te gebruiken, als de verwachting van het ontwikkelteam die stonden te popelen om een agile aanpak toe te passen.

  Een tweede manier om Scrum en PRINCE2® te integreren wordt gepresenteerd waarbij Scrum gebruikt wordt voor de ontwikkeling van de work packages die tijdens een PRINCE2® planning sessie zijn geïdentificeerd.

  Het seminar wordt afgesloten met een samenvatting van de key punten die ervoor zorgen dat PRINCE2® en Agile perfect samenwerken.

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar richt zich op iedereen die een beter begrip wil van hoe agile technieken van toepassing zijn op project management (en vice versa). Dit kan iedereen zijn die betrokken is bij een project, zoals:

  • (IT) Project managers
  • Project teamleden
  • Business en IT managers die betrokken zijn bij projecten in een project board rol
  • PMO Managers en PMO teamleden
  • Quality en project assurance managers en medewerkers

  Deze sessie is perfect te volgen zonder doorgedreven voorkennis van PRINCE2® of Scrum.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  JA, ik wil deelnemen !

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved