Ruby On Rails: een introductie
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Ruby On Rails: een introductie

  Een nieuw web framework maakt furore bij startups en web agencies - maar past het ook binnen de bedrijfsmuren?

    6 July 2006 (14-18)
   Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
   Prijs: 300 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar ?

  Ruby on Rails is een open source framework voor het ontwikkelen van webapplicaties. Sinds de release, pas twee jaar geleden, heeft het stormenderhand de webwereld veroverd. De belangstelling is zo groot dat event organisatoren het niet kunnen bijhouden - de Rails conferentie in Chicago in juni 2006, was uitverkocht één week na de aankondiging in februari!

  Ruby on Rails is een implementatie van de Model-View-Controller architectuur, wat zorgt voor een scheiding van business logica, presentatie en interactie met de gebruiker. Bijkomende eigenschap is het weglaten van zoveel mogelijk (tijdrovende) configuratie-opties. Zo volgt de mapping tussen database, objecten en interface een serie intuïtieve regels, en wordt slechts expliciet als er van die conventies wordt afgeweken. Samen met een aantal ingebouwde generatoren voor het snel bouwen van prototypes, maakt dat de omgeving uitstekend voor Rapid Application Development en "agile" methodologieën (zie bv. de tweede plaats van een Ruby On Rails team in de Nederlandse Rad Race).

  De voordelen van Ruby On Rails zijn blijkbaar zo groot dat veel ontwikkelaars (vooral uit de Java-wereld) de bijkomende stap naar "weer een nieuwe scriptingtaal" er graag bij nemen (Ruby ontstond begin jaren '90 en streeft een "intuïtieve" syntax na - het implementeert object-oriëntatie gelijkaardig aan Smalltalk). Op dit moment wordt Rails vooral gebruikt door "pure internet plays" - ontwikkelaars van bedrijfsapplicaties hebben echter bijkomende zorgen: maturiteit en stabiliteit van het platform, van de ontwikkelomgeving, integratie met de bestaande infrastructuur, de leercurve van het framework, enz...

  Vandaar dat we met dit seminarie een degelijk overzicht willen geven van de features van Ruby On Rails (en bv het onderscheid met andere MVC frameworks), maar het management perspectief aan bod laten komen, en vooral praktische projectervaring. Beide sprekers, Alain Ravet en Werner Ramaekers, waren betrokken bij één van de eerste Rails projecten in een bedrijfscontext in België (bij de VRT).

  Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

  • Wat is Ruby On Rails en waar komt het vandaan?
  • Waarom werd het zo snel zo populair, m.a.w. wat zijn de sterke punten?
  • Waarin verschilt het van bestaande frameworks in .NET en Java? Kan dezelfde functionaliteit niet in andere omgevingen geïmplementeerd worden?
  • Hoe matuur is Rails? Kan ik legacy of back-office data en applicaties toegankelijk maken met Rails?
  • Wat is de leercurve - hoe snel is iemand met Ruby (On Rails) aan de slag? Is er een diepgaande kennis van object-orïentatie nodig?
  • Hoe zit het met scalability en deployment?

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminarie is bedoeld voor:

  • Iedereen die webapplicaties op een sneller en flexibeler manier wil ontwikkelen en daarvoor de stap naar open source of een nieuwe scriptingtaal niet schuwt.
  • Wie op zoek is naar een development framework met support voor AJAX, of Rapid Application Development.
  • Zowel ontwikkelaars als (project)managers.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved