Standaarden, Technologie en Tools voor een SOA
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Standaarden, Technologie en Tools voor een SOA

  Hoe bouwt en beheert u een SOA ?

    9 November 2006 (14-21)
   Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
   Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Overzicht en doelstellingen van dit seminar

  Integratie staat hoog op de agenda van alle organisaties. Zowel kleine als grote, commerciële en niet-commerciële bedrijven zijn bezig met het integreren van systemen. Door de jaren heen zijn hier al veel technologieën voor geïntroduceerd. Vandaag spreken we over Service-Oriented Architectures (SOA). Met deze op internationale standaarden gebaseerde oplossing, kunnen systemen loosely coupled geïntegreerd worden.

    I.T. Works organiseert ook:

  Het Ontwerpen van Service-Oriented Architectures,
  28 November 2006

  Dit seminar behandelt vooral de richtlijnen voor het ontwerp van deze nieuwe architecturen.

  U kan voor deze seminars van 9 en 28 november samen en met korting inschrijven.

  De SOA leunt zwaar op de standaarden uit de wereld van Web services: SOAP, UDDI en WSDL. Dit zijn zeker drie belangrijke standaarden, maar ze vormen slechts de onderste laag van een complexe stack met standaarden. Voor het ontwikkelen van een SOA zijn er ook standaarden voor beveiliging, orchestration, transacties en contracten.

  Standaarden zijn belangrijk, maar hoe volwassen is de technologie vandaag de dag en wat kunnen we er mee ? Tijdens dit seminar wordt een compleet beeld gegeven van de stand van zaken. Wat is de status van elke standaard, maar belangrijker nog, hoe staat het met de ondersteuning door de produkten en de technologie ? Kunnen we er al serieuze, bedrijfskritische SOA's mee ontwikkelen ? Moeten we nu al deze technologie adopteren, of moeten we wachten ?

  Globaal zijn de onderwerpen die tijdens dit seminar behandeld worden in twee groepen te verdelen. Ten eerste wordt een overzicht gegeven van de diverse standaarden en hoe ze onderling gerelateerd zijn:

  • SOAP, UDDI en WSDL
  • WSIL (Web Services Inspection Language)
  • BTP (Business Transaction Protocol), WS-Transaction en WS-CAFS
  • BPEL (Business Process Execution Language for Web Services)
  • WS-CDL (Web Services Choreography Definition Language)
  • WS-Security
  • WSDM (Web Services Distributed Management)

  Ten tweede wordt de markt van de produkten belicht: wat is er vandaag te koop ? Veel aandacht zal geschonken worden aan de zogenaamde Enterprise Services Bus (ESB). Deze nieuwe generatie produkten voor systeemintegratie zijn speciaal ontworpen om gebruik te maken van de nieuwste standaarden. Een ESB wordt uiteindelijk het hart van elk informatiesysteem.

  Produkten voor management van geïntegreerde systemen zijn onontbeerlijk. Ze zijn verantwoordelijk voor beveiligingsaspecten, afdwingen van service level agreements (SLAs), en het tracken en tracen van verstuurde XML-documenten. Ook deze categorie produkten wordt uitgebreid besproken.

  Kortom, in dit seminar wordt de complete state-of-the-art van SOA's in kaart gebracht.

  Voor wie is dit seminar bedoeld ?

  Dit seminar is bestemd voor iedereen die overweegt systemen te ontwikkelen op basis van Web services en Service-Oriented Architectures (SOA). Het geeft een overzicht van de beschikbare en toekomstige technologieën, tools en standaarden.

  In het bijzonder is dit seminar interessant voor: IT managers, technology planners, infrastructuur-architecten, consultants, systeemanalisten en -ontwerpers, databaseontwerpers en -beheerders.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved