Service Ontwerp en Modellering in een SOA

Service Ontwerp en Modellering in een SOA


Praktische workshop over het identificeren, definiëren, modelleren en realiseren van services in een SOA

31 March-1 April 2010 (10-18u)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1150 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Doel en opbouw van deze tweedaagse workshop

De evolutie naar service-georiënteerde architecturen lijkt niet meer te stoppen. Services kunnen meer en meer gezien worden als elementaire bouwstenen voor applicaties, bedrijfsprocessen, cloud computing oplossingen, mashups, ... De wendbaarheid (agility) en flexibiliteit van een SOA-implementatie, de verregaande integratiemogelijkheden (zelfs met legacy applicaties), en de herbruikbaarheid en toekomstgerichtheid vormen een interessant alternatief voor de huidige monolitische en moeilijk aanpasbare applicaties. Echter, een SOA staat of valt met een goed ontwerp van de onderliggende services, en dit is precies het onderwerp van deze tweedaagse workshop.

Deze workshop behandelt het identificeren en definiëren van de services die nodig zijn om de business behoeften af te dekken. U zal leren hoe u services op een iteratieve manier kan ontdekken en modelleren, vertrekkend van bedrijfsprocessen en gebaseerd op architectuurprincipes. Bovendien zal de voorgestelde werkwijze toelaten om legacy applicaties te integreren en te combineren met nieuwe ideeën en concepten.

Tijdens de workshop zullen we SOA op een zeer praktische top-down manier benaderen, en u uitleggen hoe u verschillende situaties aanpakt. Aan het einde van de workshop zal u in staat zijn om (in groep) een praktische case uit te werken op een iteratieve manier.

Welke vragen worden tijdens deze workshop beantwoord ?

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die begaan is met het modelleren van services in proces- en SOA-georiënteerde oplossingen. Het geeft een overzicht van de belangrijkste concepten in BPM, SOA en enterprise architectuur, alsook van de modelleertechnieken en diverse notaties, maar de nadruk ligt vooral op de richtlijnen en best practices voor het ontwerpen van deze nieuwe architecturen.

In het bijzonder is dit seminar interessant voor: ICT managers, IT en enterprise architecten, bedrijfs-, proces- en IT-analisten, ontwerpers, ontwikkelaars, technologieplanners, consultants, systeemanalisten en -ontwerpers, ...

AGENDA » SPREKERS »
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.