Apache Spark Hands-On Training
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Apache Spark Hands-On Training

  Een praktisch overzicht van Spark, volgens sommigen het Zwitsers zakmes voor bliksemsnelle big data analyse

   21 May 2015 (14-21u)
   Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
   Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door Geert Van Landeghem

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Waarom deze workshop over Apache Spark ?

  Big Data is de hype van het moment in de ICT en marketing wereld. Apache Hadoop werd sinds zijn ontstaan in 2007 beschouwd als de facto standaard voor het opslaan en verwerken van big data volumes in batch.

  Maar elke nieuwe technologie kent ook zijn beperkingen, zo ook Hadoop: het is batch-oriented en het MapReduce framework is te beperkend om elk type van data analyse te implementeren binnen dezelfde technologie stack.

  Gezien het toenemende volume en snelheid waarmee data gegenereerd wordt, stijgt de behoefte naar snellere data verwerking en analyse om een stap vooruit te blijven en de verwachtingen van eindgebruikers in te lossen.

  Apache Spark komt tegemoet aan deze verwachtingen als een "open source data analytics cluster computing framework". Spark werd ontwikkeld in 2009 aan het AMPLab (Algorithms, Machines, and People Lab) van de University of California in Berkeley, en geschonken aan de open source wereld in 2010. Het is sneller dan Hadoop, in sommige gevallen tot 100x sneller, en voorziet een framework dat meerdere types van data analyse ondersteunt binnen dezelfde technologie stack: snelle interactieve queries, streaming analyse, graph analyse en machine learning. Tijdens deze workshop bespreken we de theorie en praktijk van diverse data analyse toepassingen.

  Voor wie is deze workshop bestemd ?

  Deze workshop is vooral bedoeld voor developers en data analysten die meer willen weten over Apache Spark. Deze cursus laat hen toe om hands-on de basics van Spark aan te leren. U krijgt een introductie tot alle Spark componenten vanuit het perspectief van de "data developer". Een basiservaring programmeren is nodig om deze cursus te kunnen volgen.

  De oefeningen worden uitgevoerd op een eigen laptop met behulp van de Scala programmeertaal en variëren van eenvoudig tot moeilijk.

  Deze cursus is ook beschikbaar via I.T. Works als in-house opleiding voor minimum 5 personen van uw bedrijf.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  JA, ik wil deelnemen !

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved