Enterprise Search Oplossingen

Enterprise Search Oplossingen


Technologie en methodologie achter zoekmotoren binnen en buiten de bedrijfsmuren.

25 April 2007 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

Volgend scenario is de nachtmerrie van menig communicatie verantwoordelijke: uw intranet, klantenportaal of externe website gaat live en trots demonstreert u alle features aan het management.

Tot de desbetreffende man of vrouw zelf het toetsenbord in de hand neemt en een onderwerp in de search box intikt dat hem op dat moment nauw aan het hart ligt. Groot is de teleurstelling als een resem resultaten te voorschijn komt die van ver noch dichtbij lijken op de documenten of teksten die hij/zij op dat moment verwacht. Groot ook de frustratie als de navigatiestructuur evenmin richtingaanwijzers biedt in de zoektocht naar de gewenste informatie.

Onrealistisch? Jammer genoeg niet: gebrekkige zoekfunctionaliteit is de achillespees gebleken van menig portaalproject. Het kostte een tijd geleden een IT manager bij een overheid in dit land zelfs zijn baan...

Onbevredigende search functionaliteit is makkelijk gedetecteerd, een remedie veel moeilijker gevonden. Een gebruiker (zeker niet de anonieme surfer op uw bedrijfswebsite) heeft weinig boodschap aan een uitleg over de gebruikte nomenclatuur binnen uw organisatie, als die afwijkt van de dagdagelijkse term waarop hij de opzoeking deed. Evenmin aan de heterogeniteit van de verschillende systemen waar de informatie in zit, of het voor techneuten evidente onderscheid tussen applicaties en content (immers: hij ziet toch maar één site?). En hij verwacht resultaten in de eigen taal...

Goede search functionaliteit is dan ook zelden het resultaat van enkel de juiste indexeringstechnologie die u achteraf loslaat op een afgewerkt portaal. Het moet een aandachtspunt zijn zowel bij het aanmaken van content, als bij het integreren van applicaties binnen uw intranet/portaal. En het heeft, zoals zoveel problemen op de rand van IT en business, meer te maken met methodologie dan technologie. Meer dan reden genoeg dus voor ons, om twee experten op het gebied van informatie-architectuur en twee sprekende case studies in een namiddagseminarie te bundelen.

Welke vragen worden op dit seminar beantwoord ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is heel interessant voor:

AGENDA » SPREKERS »
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.