Nieuwe Trends in Software Development

Nieuwe Trends in Software Development


Nieuwe trends, technieken en technologieen

24 November 2004 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Geen vakgebied lijkt meer aan veranderingen onderhevig dan software-ontwikkeling. Ieder jaar worden reeksen nieuwe trends, technieken en technologieën geïntroduceerd. Aan u om een weg te vinden in deze nimmer aflatende stroom nieuwigheden. Welke trends zullen beklijven, welke zijn van voorbijgaande aard? Welke technologieën kunnen in uw organisatie een rol spelen in het verhogen van de productiviteit van uw projecten, het verbeteren van de kwaliteit van de opgeleverde software en, niet onbelangrijk, in het vergroten van de motivatie van uw medewerkers?
I.T. Works organiseert daarom voor u het seminar "Nieuwe trends in software-ontwikkeling".

Tijdens dit seminar laat Sander Hoogendoorn een groot aantal trends, technieken en technologieën de revue passeren. Daarbij gaat hij vooral in op de toepasbaarheid van deze trends voor uw organisatie, en behandelt een aantal begrippen zoals we ze chronologisch doorheen het ontwikkelproces tegenkomen: requirements, ontwerp, ontwikkeling en testen.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit interactief seminar is van belang voor iedereen met een adviserende of sturende rol in software-ontwikkeling, die er belang bij heeft een pakkend en goed overzicht te krijgen van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied:

Van de deelnemers wordt enige vertrouwdheid met software-ontwikkeling verwacht, maar geen diepgaande technische kennis.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, Koffie/Thee en Croissants
14.00u
Start van dit seminar
14.00u-14.30u
Wat loopt er fout met applicatie-ontwikkeling?
14.30u-14.45u
Application Lifecycle Management
14.45u-15.30u
Nieuwe software ontwikkelmethodologieën: Extreme programming, DSDM en Smart
15.30u-16.00u
Koffie/Thee en versnaperingen
16.00u-17.00u
Samenwerken in teams. Het implementeren van de agile best practices
17.00u-17.30u
Requirements management
17.30u-18.30u
Diner
18.30u-19.15u
Modelling met UML 2.0
19.15u-20.00u
OMG’s Model Driven Architecture: waarvoor dient het?
20.00u-20.30u
.NET versus J2EE: stand van zaken
20.30u-21.00u
Marktoverzicht
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Sander Hoogendoorn (Capgemini)
Capgemini

In zijn rol als Principal Technology Officer bij Capgemini houdt Sander Hoogendoorn zich bezig met de innovatie van software development. Sander is erkend global thought leader op het vlak van agile development bij Capgemini. Daarbij is hij onder meer verantwoordelijk voor Capgemini's agile ontwikkelplatform, dat het Accelerated Delivery Platform (ADP) wordt genoemd.

Sander's expertise loopt van (agile and non-agile) software ontwikkelmethodieken, software architectuur, design patterns, modelering, UML, model driven software development, .NET, Java en tools. Hij coacht organisaties en projecten, en heeft talloze artikelen en columns gepubliceerd in internationale magazines, zoals OBJECTSpectrum (in Duitsland), International Developer (in Australië), Software Release Magazine. Daarnaast heeft Sander boeken geschreven over UML en over agile software development. Sander is ook een veelgevraagd spreker op nationale en international conferenties, zoals OOP, JAOO, SET, Javapolis, TDWI en DevDays. Sander verzorgt ook nog seminars en workshops over UML, .NET, software-architectuur, design patterns, en agile development zowel in Nederland als in België.

Het Accelerated Delivery Platform (ADP) stelt Capgemini en haar klanten in staat systeemontwikkelprojecten te vernellen en industrialiseren, gebruikmakend van de katalysatoren die het platform biedt, zoals de Smart lifecycle, het gebruik van smart use cases, pragmatische schattingstechnieken gebaseerd op smart use cases, agile dashboarding en burn charts om de voortgang van projceten te bewaken, model driven development, codegeneratie, frameworks en krachtige testtechnieken. Technieken en tools uit het platform worden geadopteerd door een snelgroeiend aantal grote en kleinere organisaties. Het ADP is gebruikt in diverse typen projecten, waaronder .NET, Java, Sharepoint, en meer recent zelfs in SAP implementaties and business intelligence.

Sander's blog: http://sanderhoogendoorn.com/blog

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->