Agile development in de praktijk

Agile development in de praktijk


Hoe implementeert u agile best practices in uw organisatie ?

22 October 2008 (14-21u)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

Tweederde van alle software development projecten falen. Projecten zijn duurder dan oorspronkelijk gepland, halen deadlines niet, leveren vaak niet de door de klant gewenste functionaliteit of worden gestopt ver voordat er wordt opgeleverd. Een belangrijk deel van deze problematiek is direct toe te wijzen aan het toepassen van traditionele, lineaire software development methodieken.

Agile development lijkt hiervoor de oplossing. De term agile duidt een generatie van nieuwe software development methodieken aan die zich kenmerkt door een nauwe samenwerking tussen business en IT, korte iteraties en het kunnen omgaan met veranderingen in projecten. Bekende methodieken zijn Scrum, extreme programming (XP), Smart, DSDM en Lean. Agile methodieken en technieken worden inmiddels succesvol toegepast in grote en kleinere organisaties, waaronder financiële instellingen zoals KBC Bank, software development huizen zoals Cegeka, Mediamine NG, Capgemini, maar natuurlijk ook Microsoft, IBM Rational en vele anderen. Zij hebben de grote voordelen van agile software development ingezien, zowel voor opdrachtgever als opdrachtnemer. De bedoeling van dit seminar is om u uit te leggen welke voordelen dit zijn, hoe u deze bereikt, en wat de best practices zijn in agile development.

Dit seminar laat zien hoe agile software development bijdraagt aan het succesvol uitvoeren van software development projecten. Tijdens dit seminar bespreekt Sander Hoogendoorn, agile thought leader bij Capgemini, de nadelen van traditionele, lineaire methodieken, en gaat hij in op de karakteristieken van agile software development. Ook komen bekende misvattingen die rond agile de ronde doen aan bod. Het seminar geeft de overeenkomsten en verschillen tussen de belangrijkste agile methodieken, zoals Scrum, extreme programming, Smart, Lean en DSDM aan. Natuurlijk passeert ook een groot aantal best practices, tools en technieken uit de alledaagse praktijk de revue. Gastspreker Stefaan Van Royen van MediaMine NG toont de lessons learned bij de succesvolle invoering van agile software development in zijn bedrijf. Het seminar geeft de deelnemers een helder inzicht in de positieve bijdrage die agile software development levert aan projecten, en toont een reeks van concrete en pragmatische handvatten, technieken en best practices voor het implementeren van agile software development in uw organisatie.

Welke vragen komen aan bod?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie richt zich op iedereen die betrokken is bij de organisatie van het software development proces:

AGENDA » SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.