Usability in software development

Usability in software development


User-Centered Design als methode voor gebruiksvriendelijker interfaces

20 June 2006 (14-21)
Locatie: Crowne Plaza Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar?

Rampen en doden veroorzaakt door slecht ontworpen gebruiksinterfaces spreken tot de verbeelding. Minder dramatisch, maar veel couranter, zijn de verloren investeringen in software- of productontwikkeling als gebruikers achteraf een applicatie slecht of helemaal niet blijken te accepteren.

Gebruiksvriendelijkheid zit niet ingebakken in de cultuur van software-ontwikkeling - ondanks de aandacht voor het buzz word usability. Tools en methodes, en software-ontwikkelaars zelf worden beoordeeld op technische merites. Vaak komt de interactie met de gebruiker, waar het toch allemaal om te doen is, pas op het einde van het ontwikkeltraject ter sprake.

User-centered design is een aanpak die de interactie met de gebruiker van bij het begin centraal stelt bij product- en software-ontwikkeling. Een vooroordeel dat leeft bij software-ontwikkelaars en techneuten is dat gebruiksvriendelijkheid "een kwestie van smaak" is - "zoveel hoofden, zoveel meningen", dat usability niet meetbaar is. User-Centered Design vereist echter dat veronderstellingen en aannames rond gebruiksvriendelijkheid van een interface effectief uitgetest en gemeten worden. In dit seminarie bekijken we hoe User-Centered Design helpt om usability na te streven volgens een objectieve en systematische methode.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit Seminar:

Voor wie is dit seminar?

 

AGENDA » SPREKERS »
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.