Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses

Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses


Deze tweedaagse "Masterclass Datawarehousing" door Rick van der Lans geeft u een leveranciersonafhankelijk beeld van de markt van datawarehousetools. Tevens krijgt u technieken en vuistregels voor het ontwerpen van de logische en fysieke aspecten ervan.

27-28 May 2009 (14-21)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1350 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Doel en opbouw van dit tweedaags seminar

De wereld van datawarehousing staat niet stil. Er zijn technologieën beschikbaar gekomen die nieuwe mogelijkheden bieden. Denk hierbij aan datawarehouse appliances, mashups en SOA. Ook de moderne wensen die gebruikers hebben en de eisen die zij stellen, maakt dat warehouse-architecturen anders opgezet moeten worden. Gebruikers willen meer accurate rapporten, ofwel operational BI is in opkomst. Kortom, de wereld van datawarehousing is aan het veranderen. Deze twee-daagse masterclass richt zich op alle nieuwe ontwikkelingen, inzichten, ideen en technologieën. Een must voor elke datawarehouse-specialist.

Het ontwerpen van een datawarehouse behelst meer dan alleen het bepalen van een databasestructuur. Er moeten diverse soorten tools gekozen worden, waaronder OLAP-tools (On Line Analytical Processing), rapportage-tools, analytic applications, ETL-tools (Extract Transform Load), portals en databaseservers. Daarnaast moet er ook een architectuur gekozen worden: moeten we n groot centraal datawarehouse opzetten, gebruiken we datamarts of kiezen we voor een virtueel datawarehouse? Er moet ook nagedacht worden over integratie met andere systemen, zoals ERP, CRM en websites. Tevens moet er bestudeerd worden hoe er met metadata omgegaan wordt.

De volgende onderwerpen worden uitvoerig behandeld:

Kortom, na het bijwonen van dit seminar, bent u weer volledig bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het dynamische gebied van datawarehousing.

Wat zijn de doelstellingen van deze masterclass ?

Deze masterclass wil de deelnemers:

Dit zal u toelaten om de juiste tools te selecteren, uw datawarehouse doordacht te ontwerpen, en vooraf na te denken over de performantie ervan.

Opmerking: Dit seminarie is volledig produkt-onafhankelijk. De meeste technieken en tips zijn relevant voor welk systeem dan ook: Oracle, IBM DB2, Microsoft SQL Server, Informix of Sybase.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken zijn bij het ontwerpen en ontwikkelen van datawarehouse-databases zoals:

Dit tweedaags seminarie is gericht op gebruikers met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie en databaseontwerp wordt verondersteld.

AGENDA » SPREKERS »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.